Veszélyben vannak a magyar betegek – riadót fújt a szakszervezet

Két napja sztrájkolnak Székesfehérváron a magasabb bérekért. Az Arconic-Köfém székesfehérvári gyárának több mint 800 dolgozója szüntette be a munkát. 
Fotó: Ellenszel.hu

Az Árnyékkormány közleményt adott ki egy kiemelten fontos ügyről: a Független Egészségügyi Szakszervezet vészjelzése alapján veszélyben vannak a magyar betegek.

„Az Orbán-kormány évek óta megfeledkezik az egészségügyi szakdolgozókról, a megalázó fizetések miatt veszélyben vannak a magyar betegek” – írja Dr. Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter.

Veszélyben vannak a magyar betegek
Komáromi Zoltán árnyékminiszter

Újabb vészjelzést adott a magyar kórházak kétségbeejtő helyzetéről a Független Egészségügyi Szakszervezet: több mint kétszer annyi műtét marad el az egészségügyi szakdolgozók – például ápolók, műtőssegédek – hiánya miatt, mint az orvoshiány következtében. Nem csoda, hogy az egyetlen műtőssegéd felmondása után leálltak a műtétek például az érdi szakrendelőben. 

Veszélyben vannak a magyar betegek

Az Árnyékkormány szerint már a magyar emberek egészségét, sőt sokak életét is veszélyezteti az Orbán-kormány. Mégpedig azzal, hogy hosszú évek óta megfeledkeznek a kórházak, a rendelőintézetek és a mentőszolgálat szakdolgozóiról. Hiába a megélhetési válság, annak ellenére is megalázó fizetéseket kínálnak számukra.

Emiatt lassan tömegével hagyják ott a pályát a hivatásukért elkötelezett szakdolgozók. Fontos műtétek maradhatnak el, és sokszor már éveket kell várni egy-egy rutinműtétre is a duzzadó várólisták alapján. Orbán Viktor azonban csak a megszorításokban hisz. Inkább az egészségügyi szakdolgozók bérén spórol, mint hogy elegendő pénzt fordítson az egészségügyre.

Így mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy végre tisztességes fizetést kapjanak az egészségügyi szakdolgozók, és a magyar emberek egészségügyi ellátása végre biztonságban legyen” – zárja közleményét az árnyékminiszter.

loading...