DK TV – Iványi: Orbán sosem volt hívő ember

Kép forrása: MTI

„Hogy szerethetné a láthatatan Istent az, aki a látható embert nem szereti” – mondta Iványi Gábor a DK TV Szubjektív című műsorában. Az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője arra is vissza emlékezett, milyen kapcsolata volt Orbán Viktorral.

Az DK TV-ben ezúttal is fontos mondatok hangoztak el. Iványi szerint Orbán Viktor sosem volt hívő ember és vallásos sem, bár szerint a kettő nem is ugyanaz. Amikor ő megismerte a Fidesz örökös első emberét, semmilyen kapcsolata nem volt a vallással, az hittel, legfeljebb annyi, hogy azt mondta a parlamentben, hogy térdre, imára csuhások!

A lelkész elmondta, nem tudja, mitől gyűlölte őt meg Orbán, ahogy korábbi ösztöndíjasaként azt sem érthető, miért fordult Soros ellen. Ő adta össze Orbánt és Lévai Anikót, majd első két gyermeküket is ő keresztelte, később kezdték el elosztani, hogy ki legyen katolikus, vagy református.

Most derült ki, hogy Kövér László édesapját is Iványi Gábor búcsúztatta, akire a lelkész baloldali emberként emlékezett meg.

Egyházát ki akarja éheztetni Orbán, erre annyit reagált, hogy csak azt kérik, ami jár nekik, a lopott pénzből nem kérnek. Lesújtó, drámai szavakkal ecsetelte, mekkora szegénységet tapasztalnak az országban. Van ahol a gyerekek egész hétvégén nem esznek, van, ahol ajtó sincs a házon, egy pokróccal takarják a bejáratot.

loading...