Megtörtént: a lengyelek begurultak Orbánra – itt a hivatalos nemzetközi feljelentés

lengyelek begurultak Orbánra
Kép forrása: MTI

Meglépték a lengyelek: panaszt tettek, amiért Orbánék orosz multimilliárdos, Putyint éltető oligarchákat vetetnének le a szankciós listáról. Piszkos üzleti háttér és sok-sok közpénz áll emögött. A magyar Putyin így mosdatná ki Oroszország legfőbb nagykutyáit.

Hivatalos nemzetközi feljelentést tettek a lengyelek

A következő uniós szankciós csomag tárgyalásán a magyar kormány azt kérte, kilenc orosz oligarchát vegyenek le a szankciós listáról. A Politico két uniós diplomatára hivatkozva azt írja, hogy Lengyelország képviselői, balti államok diplomatáival együtt hivatalos panaszt tett emiatt. Mindez az uniós nagykövetek szerdai egyeztetésén történt.

Korábban a Szabad Európa úgy értesült, hogy a 10. szankciós csomagból a magyar kormány törölne egy sor orosz oligarchát, köztük Aliser Uszmanovot, Putyin egyik kedvenc oligarcháját, és Pjotr Avent, aki a szankciók uniós indoklása szerint rendszeresen találkozik Putyinnal a Kremlben.

A Politico diplomáciai forrásai szerint a magyar kormány összesen kilenc nevet töröltetne a szankciós listáról, amelyet időről időre meg kell hosszabbítani, és amit ilyenkor minden tagállamnak jóvá kell hagyni. Orbán békekötést emleget, miközben a háború kiváltóinak legnagyobb támogatóit mentené meg. Ez a képmutatás egész Európában visszásságot kelt. Egyedül a magyaroknak szóló propaganda állít mást.

Egész Európa azon van, hogy véget vessen az orosz agresszorok és a nagy vagyonokkal kitömött oligarchák féktelen pusztításának. Orbán Viktor és kormánya azonban összeírta azokat, akiket nem kívánnak szankcionálni. A haver-oligarchákat, akik a pénzüket vérontásra, háborús eszközökre költik.

Szégyelljük magunkat Orbán Viktor miatt, a lengyelek sosem voltak a magyarok ellenségei, reméljük, hogy nem a magyar mini Putyin miatt lesz ez másképp!

Az Ellenszél további cikkeit itt olvashatod.

loading...