Már csak ez kellett: a Telekom ügyfeleinek jön a jelentős drágulás

Az Orbán-kormány megsemmisítené a szakszervezeteket a DK szerint.
Fotó: Ellenszel.hu

Rossz hír érkezett a Telekom ügyfeleinek. Március 1-jétől inflációkövető díjkorrekciót hajt végre a cég.

A vállalat sajtóközleménye szerint 2023. március 1-től 14,5% inflációkövető díjkorrekciót hajt végre a Magyar Telekom. A Központi Statisztikai Hivatal által 2022. évre vonatkozóan megállapított és közzétett éves fogyasztói árindex változással megegyezően teszik meg ezt.

Mint írják, erre

„az inflációs nyomás, energiaárak és beszállítói költségek erőteljes növekedése miatt” van szükség. Az ügyfelek a cégnek erről a 2022. szeptembere óta élő lehetőségéről a 2022. júliusában kapott számlamellékletből értesülhettek.

„Az inflációkövető díjkorrekció mértékéről a szolgáltató a 2023. februárjában kiküldésre kerülő számlamellékletben tájékoztatja az ügyfeleket. Az első emelt összegű számlát az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek márciusban, a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők pedig áprilisban kapják meg” – írja a közlemény.

Nagyon nehéz lesz az elkövetkezendő időszak mindazoknak, akik kevés nyugdíjból, vagy alacsony fizetésből élnek. Sajnos túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az élet minden területén jelentős drágulásokat tapasztalhatunk. Az élelmiszereket érintő brutális áremelkedések mellé most a telekommunikációs árszabások is megváltoznak. Magasabb lesz a rezsi, pedig Orbán Viktor azt ígérte, hogy nem kell félnünk ettől.

Ebben a cikkünkben írtunk részletesebben erről, illetve egy videót is mutatunk, amelyben Orbán egy az egyben mást állít a rezsicsökkentésről, mint ami a valóságban történt.

Minden bizonnyal a többi telekommunikációs cég is drágítani fog idővel, tehát akkor sem maradunk ki a „jóból” ha éppen máshova tartozik az előfizetésünk.


Az Ellenszél további cikkeiért kövess minket a Facebookon is!

loading...