Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a DK – Orbánt vádolják

Árnyékkormány: Elítélte Szijjártót az Európai Parlament a belarusz diktátor meglátogatásáért, egyedül az Orbán-kormány támogatja a háborús agresszorokat
Rónai Sándor

A napokban tapasztalta meg először – és sajnos nem utoljára – Magyarország, hogy az Orbán-kormány elmúlt 13 éves lopásai miatt tavaly felfüggesztett európai uniós pénzek hiánya milyen károkat okoz.

Az Erasmus-diákösztöndíjak csak az első elbukott pénzügyi tételek, az orbáni korrupció miatt még több ezer milliárd forintot fog veszíteni az ország.

Ezért a Demokratikus Koalíció büntetőfeljelentést tesz hűtlen kezelés gyanújával, mert immár egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez, hiszen nem teljesítik a minden magyar ember érdekét szolgáló uniós feltételeket. Nem fékezik meg, hogy a fideszes milliárdosok ellopják az uniós támogatásokat. Nem söprik ki a milliókat kereső fideszeseket az egyetemek éléről. És nem biztosítják a bíróságok függetlenségét. Ha mindezt megtennék, akkor az Orbán-kormány nem tudna többé hatalmon maradni. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy hozzájusson az európai uniós pénzekhez – írja Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

loading...