Demjén Rózsi beszólt a tüntető diákoknak – nem számítottunk tőle ilyen fideszes szövegre

MTI-fotó

Demjén Ferenc a Telexnek adott interjújában fejtette ki véleményét a tanárok és a diákok közös tiltakozásáról. Szerinte itt nem szabadságról, hanem politikai elköteleződésről van szó. Szerinte az ő generációjának eszébe sem jutott ilyesmi.

Az énekes azt mondta, csodálkozik azon, ahogy a diákok az utcára vonulnak, szerinte ez nem valódi szabadság, sokkal inkább politikai elköteleződés, „ami szerintem nem ér meg néhány lyukasórát”.

„Az én generációmnak eszébe sem jutott, hogy a tanárokért az utcán, balhés környezetben vonuljon fel – igaz, akkoriban ezt nem is lehetett megtenni

Egyébként azt sem értem, kiket akarnak a tüntetők meggyőzni az igazukról, hiszen a béremeléssel nagyjából mindenki egyetért, ráadásul a hírek szerint meg is valósul. Bízom benne, végül minden érintett jól jár, s újra nyugalom lesz”

– mondta Demjén Ferenc. Arra a kérdésre, hogy akad, aki szerint ma is diktatúrában élünk, azt válaszolta:

„Aki ilyet mond, az vagy pénzt kap érte, vagy nem is itt él. Ez több mint butaság. Ám az sem oldott meg mindent, hogy kiteljesedhettek az 1990 előtt korlátozott vagy megszüntetett szabadságjogaink.”

Nem tudjuk, hogy Demjén vajon pénzt kap-e a véleményéért, de az biztos, hogy a diákokat senki sem fizeti. Önszántukból vállalnak szolidaritást. Egy olyan rendszer ellen állnak ki, amely tönkreteszi a jövőjüket. Lehet, hogy Rózsi ezt csak úgy hagyná, de a mostani generáció biztosan nem fogja, és nagyon jól teszi!

loading...