Lehet, hogy ártasz a jutalomfalattal a kutyusodnak?

A jutalomfalat olyan bónusz a kutyusodnak, amivel örömet szerezhetsz neki. Gondolod te, és a legtöbb gazdi. Viszont ha nem tudod, hogy a nasi pontosan mit tartalmaz, könnyen árthatsz is vele kedvencednek.

 

A tömeggyártott falatkákban minimális hús található, főleg ízfokozókkal, szénhidrátokkal és más adalékanyagokkal vannak tele. Ezektől elhízhat a kutyus, vagy allergiás tünetek jelentkezhetnek nála. Mégis, akkor mivel jutalmazhatod valóban kedvencedet? Mutatjuk!

 

Természetes összetevők

 

Sokat hallunk a saját táplálkozásunk kapcsán is arról, hogy kerüljünk bizonyos adalékokat, illetve a tartósítószereket. Ugyanezt kéne szem előtt tartani a háziállatok étrendjénél is. A dicséretre, fogtisztításra alkalmazott, 100%-ban természetes jutalomfalatok kutyáknak a BioZoo.hu kínálatában garantáltan nem fognak ártalmas vagy akár végzetes reakciókat kiváltani négylábú kedvencednél. Ellenőrzött, magas hústartalmú és más természetes alapanyagú készítményt egyen a kutya!

 

Készíts otthon kutyakekszet!

 

Ha te állítod össze a jutalomfalatot, akkor tényleg tudni fogod, hogy mit is eszik pontosan a kutyád. Az interneten rengeteg recept kering, ezek többsége három-négy alapanyagból áll, amik egyszerűen kézzel összedolgozhatók. Kinyújtás után sütikiszúróval szaggasd ki őket, majd negyed óra alatt süsd őket aranybarnára. Nem igényel nagy energiabefektetést, viszont egészséges nassolnivalót rágcsálhat a négylábú. 

 

Fogtisztítás rágással

 

A kutyák fogainak tisztítása nagyon fontos. Nélkülözhetetlen az evéshez, de ezzel tud védekezni, ha egy másik állat megtámadja. Kényelmes módja a fogtisztításnak, ha magas (legalább 90% hústartalmú) rágócsontot adsz neki. Meglepheted nyúlfüllel, lábszárcsonttal, marhafejbőrrel, biztos lehetsz benne, hogy az ínyenc csemege valóban hasznos tápanyagokat tartalmaz és betölti a funkcióját. Erősíti az állkapcsot, elfoglaltságot jelent, és eltávolítja a lepedéket, ezért nem lesz átható szájszaga. 

 

A környezet felfedezése fogakkal

 

Ha a négylábú unatkozik vagy még kölyök, biztos lehetsz benne, hogy keres magának valami tennivalót. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy a bútor sarkát vagy a gombjait megrágja, de a papucsok, cipők is gyakori áldozatok. Lehetsz mérges, de igazából a kutya csak az ösztöneinek engedelmeskedett. Ezek kivédésére is jó, ha van otthon egy zacskó rágóka, amivel kedvére bíbelődhet, és a lakást sem rombolja le. 

 

Ha fontos neked, hogy a kis kedvenced értékes rágcsálnivalóhoz jusson, de külön nincs kedved nekiállni sütni, akkor látogass el a BioZoo.hu weboldalra, ahol számtalan ínycsiklandó, egészséges falat várja a kutyákat, cicákat. loading...