Kész, ennyi volt: tönkrement Orbán karácsonya

Orbán Viktor sokak karácsonyát tette tönkre idén: a rezsiemeléssel, a brutális orbáni inflációval, könnyfakasztó élelmiszerinflációval, a KATA szétverésével, bújtatott adóemelések sorával. Most az ő karácsonyát vágták gajra.

Már a Reuters hírügynökség is beszámolt arról a fordulatról, hogy

AZ EU A TELJES TÁMOGATÁSI ÖSSZEGET BLOKKOLJA.

Hogy ez valóban fordulat-e, vagy csak Navracsics felejtett el egy apróságról beszámolni, amikor tettetett jókedvvel küldött győzelmi jelentést, azt nem tudjuk. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy az EU csak azokat a CÉLOKAT fogadta el, hogy mire költenénk a pénzt. A TELJES ÖSSZEGET VISSZATARTJA (nem csak egy részét) addig, amíg nem teljesül néhány nagyon komoly feltétel.

Ezek a feltételek egyáltalán nem lennének elegendőek ahhoz, hogy valóban csökkenjen a korrupció, vagy jogállamról beszélhessünk Magyarországon, azonban vannak közöttük olyanok, amelyek gyengítenék a rezsim túlhatalmát és ezért fájnának Orbánnak. Csak ismételni tudom, amit tegnap írtam: 

„Ha ezek a hírek igazak, akkor Navracsics Tibor minapi triumfálása nem volt több egy ócska blöffnél – talán a pénzpiacokat akarta megnyugtatni a „megállapodással”, vagy a sajátjaiknak hazudni egy szokásosat a sikerekről”

– írja a Facebookon Hadházy Ákos.

loading...