Már csak ez kellett: rossz híreket hoz a nyugdíjasoknak az év vége

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Kedves Nyugdíjasok!

Ahhoz, hogy megértsük a most jövő tragikus időszakot, meg kell világítanunk a válság okait. Magyarországon ugyanis többféle válság zajlik jelenleg. Ezekben a nyugdíjasok is érintettek.

  • Először is közeleg a nyugdíjkatasztrófa, amiről az Ellenszél számolt be korábban,
  • Másfelől az Orbán-kormány gazdasági zátonyra vezette a magyar gyorsnaszádot, így a forint inflációja radikális méreteket öltött,
  • Harmadrészt a rezsidémont ránk szabadította a Fidesz, vállalkozások mennek csődbe, mi is megfizetjük az árát,
  • Negyedrészt a napi szükségleteink kielégítésére beszerzett fogyasztói kosár ára extrém mértékben növekszik, magyarul: luxuscikk lett a sajt, ársapkás termékekből alig kapni már, túlzás nélkül minden drágább lett.

Való igaz, hogy a teljes munkaidőben dolgozók sincsenek könnyű helyzetben, de végszükség esetén ők még mindig tudnak másodállást vállalni. A nyugdíjasok sajnos nem. Ők azt az összeget kapják, amit meghatároztak idős korukra. A drasztikus áremelkedéssel párhuzamosan nem kapnak kiszámítható pluszt, amiből kihúzzák.

Egy olyan országban, ahol sajnos néhol a nagyszülő támogatja a gyerekeket, mert ők egyszerűen nem tudnak megélni két keresetből sem a gyermekek mellett, nem várhatunk csodát. Attól a kormánytól semmiképp nem várhatjuk, amelyik inkább nélkülözni hagyja a családokat, egyedül élő nyugdíjasokat, csak propagandára, a saját népszerűsítésére jusson.

A nyugdíjasok nem számíthatnak segítségre a kormánytól

Éppen ezért nincs jó hírünk. A most következő nyugdíjemelés semmire nem lesz elég. Nincs mögötte valós háttér, kiszámítható segítség. Ennek mi lesz az eredménye? Amint tovább csúszunk Orbán lejtőjén, zuhanórepülésben esik velünk a forint, nőnek az árak, és elkezdhetik a nyugdíjasok elcserélni, amijük van.

Semmi nem utal arra, hogy jobb napok jönnek. A kormány elengedte a gyeplőt, nem tud mit tenni a saját zűrzavarában. Most már beismerték, hogy a benzinársapkát sem tudják végtelen ideig tartani. A rezsicsökkentést sem sikerült nekik. Ki gondolta volna, hogy ide jutunk, és sokan még most sem látják, hogy Orbán kártyavára nem vasbeton alapokon állt.

Vannak jó hírek is

Vannak azért jó hírek is. A DK elindította a rezsimentő alapját, ahova számos pénzügyi adomány érkezett. Ebből nehéz helyzetbe jutott 500 családot segített az Árnyékkormány.

Szomorú, ugyanakkor pozitív, hogy a nyugdíjasok és a nehéz helyzetbe került magyarok helyzetén a kormány nem, de az Árnyékkormány még ellenzékből is érdemi segítséget nyújt.

Nehéz idők jönnek, és ez fájni fog, főleg a nyugdíjasoknak. Ha Ön is nehéz helyzetbe került, javasoljuk, hogy keresse fel a lakhelye szerint illetékes önkormányzatot, ahol szociális alapú támogatásokkal segíthetik! Amennyiben nyugdíjának mértéke alapján nem jogosult, akkor se adja fel, mert időszakos támogatásokat, akár karácsony közeledtével így is kaphat, és élelmiszercsomagra vagy meleg ebédre, tűzifára is jó eséllyel pályázhat.

Kívánunk minden nyugdíjas olvasónknak boldog új évet, jó egészséget és kitartást az előttünk lévő nehéz időszakhoz!

Jabronka Richárd
Ellenszél.hu

 

loading...