Meghalt Hegedüs Zsuzsa, Orbán lemondott tanácsadója

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Meghalt Hegedüs Zsuzsa, volt miniszterelnöki tanácsadó – jelentette be Orbán Viktor a Facebookon. „Isten veled!” – írta a fotóhoz a miniszterelnök. A Mandiner azt írja, hogy Hegedüs Zsuzsa hosszan tartó, súlyos betegséget követően, életének 76. évében szombat reggel fél 7-kor halt meg.

Hegedüs Zsuzsa volt a Minden gyermek lakjon jól! alapítvány kuratóriumi elnöke, és egészen őszig Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottjaként dolgozott, majd a miniszterelnök tusványosi beszéde után mondott le pozíciójáról: azt mondta, az ott elhangzott, fajok keveredéséről szóló részlet tisztán náci beszéd volt.

Orbán Viktor tudomásul vette a döntést, válaszában úgy fogalmazott, hogy „a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett, ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva”. Hegedüs Zsuzsa erre is válaszolt, és később az RTL-nek azt mondta, hogy „robbantani akar”.

Ezek után Orbán Bécsben kijelentette: ő bevándorlásellenes politikusként definiálja magát, de ez számára nem faji vagy biológiai kérdés, hanem kulturális. Állítása szerint Tusványoson félreérthetően fogalmazott. Ezt követően Hegedüs azt közölte, meggondolta magát, de már nem vonta vissza a lemondását, mert már szóltak neki, hogy ki kell pakolni.

loading...