Leomlott a vakolat a pofátlanság faláról: a fideszes Megafon alapítója olyat mondott, amitől nem térünk magunkhoz

Kép forrása: MTI

A Fidesz mantráit legaljasabb módon puffogtató propagandisták, akik iszonyú mennyiségű reklámpénzt költöttek arra a kampányban és költenek ma is, hogy elárasszák a közösségi oldalakat, most emelték a tétet.

Interjút adott a Karc FM-nek Kovács István, a Megafon alapító-propagandistája. Kovács interjúját a 444 vette észre, és ők is szemlézték. Az interjú azért érdekes, mert Kovács például azt állítja benne, hogy a Megafon projekt mögött „nem áll pártpénz”.

Kovácsnak annyiban kétségkívül igaza van, hogy nem a Fidesz pénzeli őket, ennél súlyosabb a helyzet: maga az állam a finanszírozó, azaz közpénzből működnek. A magyar kormányt és annak kommunikációját különböző módon támogató szervezetek finanszírozását a Rogán Antal vezetése alatt álló Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezi egy közbenső civil szervezet, a Batthyány Lajos Alapítvány közbeiktatásával. Ez adja tovább a központi forrásból kapott pénzeket, többségében a kormány politikáját támogató szervezetek számára.

Az egyik kiemelten támogatott szervezet a Jogállam és Igazság Kft., amely az Alapjogokért Központot működteti. Az Alapjogokért Központ és a Megafon közti közös pont: Kovács István. Aki ugyan beperelte a Telexet, mert vitatta, hogy a Megafon közpénzből működne, de végül a bíróság kimondta, hogy a lapnak van igaza.

Ennek ellenére Kovács ezt mondta a Karc FM-es interjúban:

„Tök őszintén mondom, hogy nincsen semmilyen formális kapcsolat semmilyen politikai erővel, sem szervezeti, sem finanszírozási ügyekben. Tehát azért kezdettől fogva egy nyílt sisakos, politikai szerveződésnek markánsan jobboldali, bármilyen politikával foglalkozó szerveződésnek a választások, az a fókuszában kell, hogy legyen. Tehát én kezdettől fogva azt mondom viszont, hogy a Megafon az nem egy választási projekt. Tehát az, amit mi kitűztünk célul, az messze túlmutat a bármelyik választáson, nemhogy a huszonkettesen.”

Ehhez aztán tényleg pofa kell. Mivel nyilvánvalóan nem igaz, amit mond, ezért pontosan láthatjuk, hogy milyen emberek a megafonosok. Zokszó nélkül képesek a szemünkbe mondani azt, amit épp irányként határoz meg a politikai közvéleményben a Fidesz.

loading...