Telitalálat: Andrea Vollauschek kommentárja Orbán nagy-magyarországos sáljához

Andrea Vollauschek kommentárja Orbán Nagy Magyarország sáljához, telitalálat.

„Látta már valaki Ausztria kormányfőjét az osztrák monarchia térképével feldíszítve??? Vagy az olaszokat a Római Birodalom után siránkozni??? 

Amit Orbán és a melldöngető nagymagyarok művelnek a több mint 100 évvel ezelőtt (ráadásul önhibából) elvesztett területekkel, egy már rég széthullott ország valahai térképével, ez már egyenesen szánalmas! 

Minek kürtölik szét a nagyvilágba, hogy lám, a magyarok leragadtak a múltba, képtelenek őszintén szembenézni a történelmükkel és tanulni az abban elkövetett hibáikból és téves döntéseikbôl, mint azt teszik más, életképes, haladó, értelmes nemzetek? 

Muszáj dokumentálni, hogy a magyarok képtelenek boldogulni a JELENBEN, mert nem tudnak és nem is akarnak túllépni a múltjukon, sőt amit csöpögő pátosszal rózsaszín, hazug  legendákba szőnek, magukat örökös áldozatnak tartják, ugyanakkor valami érthetetlen felsőbbrendûséggel lekezelnek minden más nemzetet! 

Hogy lehet így élni? Hogy lehet így a mai nyitott, egyre gyorsabb tempóban fejlődő, globalizált világban, egy demokratikus európai államközösség keretében valamire is jutni???? 

Szánalmas és már enyhén nevetséges ez az eszelős trianonozás és nagymagyarországosdi!”

loading...