Egy kétségbeesett anya a magyar internetezők segítségét kéri: a lánya a pénztárnál fizetett, de nem tudott

kétségbeesett anya
A képünk ILLUSZTRÁCIÓ

Elkeserítő a helyzet Magyarországon az áremelkedések miatt. Az Ellenszélen beszámoltunk róla, hogy megdőlt minden mítosz, amit Orbán arra épített fel, hogy a szankciók miatt érint minket jelentősen a drágulás. Egy kétségbeesett anya saját életén keresztül láthatjuk ennek bizonyítékát.

Most egy köznapi példát mutatunk be arról, hogy mit is okoz a magyaroknak az elszabadult áremelkedés.

Az egyik városi Facebook-csoportban egy rokkantosított, kétségbeesett anya keresi azt, aki a lányának segített a boltban kifizetni a végösszeget. Szeretné őt kompenzálni, mert nem akarja, hogy mások segítsenek, és mert nem önszántából került ilyen nehéz helyzetbe.

A kislány csak segíteni akart a közlekedni nem tudó anyukájának, de véletlenül nem a bevásárló listán szereplő szalámit vette meg, hanem egy picivel drágábbat. Mivel pont annyi pénzt kapott, amennyibe a lista került, nem tudta kifizetni azt a kasszánál.

A kétségbeesett anya bejegyzése:

Több kérdést is felvet a kétségbeesett anya bejegyzése, amit leginkább a fideszes politikusoknak kellene megválaszolni:

  • Miért is nem tudja kifizetni az egyszerű bolti számláját egy rokkant-járadékot kapó anyuka és a kislánya?
  • Miért kell kicentizni a pénzt, ha boltba küldi a gyermeket?
  • Miért nem ad a rokkantaknak, a bajbajutottaknak, a nyugdíjasoknak elegendő segítséget a kormány, hogy ne legyen gond, ha a picivel drágább szalámit veszi meg véletlenül egy kislány?
  • Ha annyira dübörög a gazdaság, miért van az, hogy ez a szerencsétlen édesanya

csak akkor tudja kifizetni a piros kabátos úrnak a számla különbözetét, ha megjött a rokkantságija?

A brüsszeli szankciókat Orbán megszavazta, a konzultációra megint eltapsolta a pénzt, mindeközben vannak, akik a kisgyerekükkel is az éhezés szélére kerültek. Ez még csak a kezdet, a magyar gazdaság romlik, az árak pedig csak nőnek és nőnek, segítség nincs. Elintézték, hogy az EU-tól se legyen.

Mi vár még ránk, milyen megpróbáltatásokon kell még átmennünk ahhoz, hogy lássuk: nem a háború az oka a családok csődjeinek? Orbán az oka és mindenki, aki a válságon is degeszre keresi magát, mit sem törődve a magyarokkal.


Rád is számítunk! Kövesd a Facebook-oldalunkat, és tarts velünk! Az Ellenszélen mindennap friss híreket találsz, köntörfalazás nélkül.

 

loading...