Üzenet minden nyugdíjasnak: ne dőljenek be ennek a trükknek, Önöket is megpróbálják becsapni vele

Fotó: Ellenszel.hu

Tisztelt Nyugdíjasok!

Az Ellenszél szerkesztősége nevében szeretnénk Önöket figyelmeztetni a közelmúltban elterjedt internetes csalási kísérletekre. Ha Ön nyugdíjas, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt!

Sokféle átverésre építő hirdetést láthatnak, amelyek fenyegető üzeneteket tartalmaznak, főleg idős embereket ábrázolva. Például: „Elveszik a nyugdíjad, ha nem töltöd ki ezt az űrlapot” vagy „minden nyugdíjasnak kevesebb pénze lesz, ha ezt nem csinálja meg”. Az ilyen és ehhez hasonló hirdetések mind-mind átverésen alapulnak. Sokszor megtévesztésig hasonlóan néznek ki a kattintás után az oldalak, mint némely népszerű hírportál. Valójában pedig adatokat halásznak, jelszavakat és bankkártya-adatokat akarnak kicsalni az idősekből.

Olyan hirdetések is feltűnhetnek, ahol kardiológus professzor fotóját mutatják azzal a szöveggel, hogy új, egészségügyi áttörést talált fel a képen látható férfi. Ezek a hirdetések kamu gyógyászati termékeket adnak el, gyógyulást ígérve. Sok nyugdíjas sajnos pórul járt már.

Sajnos a hirdetéseket a Google automatikusan generálja, és bár az Ellenszélen komoly munkát fektetünk a megtévesztő ajánlatok kitiltására, a csalók mindig egy lépéssel előttünk járnak, és új, általunk még nem moderált webhelyekről töltik fel az átveréseket.

Mit tehetünk?

A legjobb módszer a megelőzés, mert egy rossz kattintás után súlyos problémák léphetnek fel a mobiltelefonon, illetve a számítógépen! Éppen ezért, kérjük, ezt a tájékoztató cikket, minél több emberhez juttassa el, ezzel is megóvva másokat a csalásoktól.

Köszönjük, hogy minket olvas, és a megtisztelő figyelmét! Jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel,

Jabronka Richárd

loading...