Elsápadtak az ügyészek: Nincs vége a Borkai-sztorinak, sőt, szintet lépett a történet

Kép forrása: Borkai Zsolt/Facebook

Vajon mit tudhat Borkai Szijjártóról, ha az adriai orgiázásba belebukott győri polgármester érdekében a magyar külügyminiszter nyomást próbált gyakorolni a panamai hatóságokra?

– teszi fel a kérdést Dr. Czeglédy Csaba.

A DK politikusa felidézi:

„Történt ugyanis, hogy az Ördög ügyvédje ügyben a szálak Panamába vezettek, ezért a politikailag korrupt ügyészség, mivel azok a fránya panamai hatóságok nem igyekeztek a válaszadással, bevetette a magyar külügyminisztériumot, hogy végre megkaphassa a várva várt adatokat. Nem titkolt vágyuk az volt, hogy ellenem szereznek bizonyítékokat a közép-amerikai országból.

Szijjártó – aki persze korábban tagadta, hogy bármi köze lenne a győri poliphoz – lelkesen sietett Borkai érdekében az ügyészség segítségére. Információm szerint a minisztérium konzuli főosztályától egyre erőteljesebb utasítások érkeztek magyar külképviseletre annak érdekében, hogy helyezzék nyomás alá a panamai külügyet.

Ha lassan is, de megkapta az ügyészség a kért információkat. Azok rám nézve semmilyen terhelő adatot nem tartalmaznak – nem is tartalmazhatnak, mert sajnos nem én hoztam nyilvánosságra a videofelvételeket -, így aztán az ügyészség megpróbálta ezen bizonyítási eljárás eredményét eltitkolni a bíróság elől. Sokszor csinálják, hogy az eljárás manipulálása érdekében szelektálnak a nyomozati iratok között: ami a vádat gyengítené, az nem kerül az iratanyagba.

Látnotok kellett volna a két ügyész sápadt arcát, amikor szembesültek azzal, hogy most lebuktak. Felhívtam ugyanis a bíróság figyelmét arra, hogy az ügyészség a panamai jogsegélykérelem dokumentumait szándékosan kihagyta a nyomozati iratok közül.

Az ügyészség vezetői sem fogják megúszni az elszámoltatást. Ha rajtam múlik, jogszerű keretek között valódi és érdemi lesz a felelősségre vonás.”

Az ügyészség közleménye:

„Az ügyészség a zsarolás bűntette miatt tett feljelentés alapján indult alapügyben – a nyomozás befejezése előtt – fordult jogsegélykérelemmel a panamai hatóságokhoz.

A jogsegélykérelem kiküldését követően a nyomozó hatóság az eljárások elkülönítéséről határozott.

Mivel az elkülönített ügyben a jogsegélykérelem adatai nélkül is megalapozottan lehetett dönteni a vádemelésről, ezért a Fővárosi Főügyészség vádat emelt.

A külföldi hatóságok a jogsegélykérelmet időközben – több hónap alatt  – teljesítették. A külföldi hatóságok által az ügyészségre megküldött iratokat a Fővárosi Főügyészég lefordíttatta magyar nyelvre, a fordítás a Veszprémi Járásbíróságon tartott  előkészítő ülés után készült el.

A Fővárosi Főügyészség a fordítás elkészülte után a jogsegélykérelem iratait – a bírósági iratokhoz csatolás végett – benyújtotta a Veszprémi Járásbíróságra.”

loading...