Holnap elégetik a tanárok a fenyegető leveleket a Belügyminisztérium előtt

Kiakadtak az osztrákok, mert Orbánék bűnözőket engednek szabadon
Kép forrása: MTI

Október 14-én pénteken lesz egy éve, hogy a pedagógus-szakszervezetek megfogalmazták a sztrájkköveteléseiket a kormánynak. Érdemi változás azóta sem történt az oktatásban, így pénteken újabb országos pedagógussztrájk lesz. Emellett élőláncos demonstrációkat terveznek vidéken és a fővárosban, délutánra a diákok kezdeményezésére tüntetés indul a Hősök teréről az oktatást irányító Belügyminisztériumhoz.

A PDSZ közleményében az évfordulóról azt írta, „egy éve alázza a kormány az óvodák, iskolák, kollégiumok, szakszolgálatok munkavállalóit azzal, hogy semmibe veszi a követeléseket, és most már tárgyalóasztalhoz sem ül le, és már törvény is rendelkezik arról, hogy az állam akadályozza a pedagógusokat a nyomásgyakorlás végső eszközének – a sztrájknak – gyakorlásában”.

Budapesten délután „Diákok a Tanárokért” mozgalom tüntet majd. A demonstráció ami 16:30-kor kezdődik a Hősök terén. A vonulás 17:00-kor fog indulni, a végcél a Belügyminisztérium épülete lesz.

A diákok Pintér Sándor belügyminiszter bábuját is magukkal viszik a demonstrációra. A „Diákok a Tanárokért” mozgalom egyik tagja a Telexnek azt mondta: „Mindenki megmutathatja a kiállított karton Pintér bábúknak, hogy mit gondol a jelenlegi oktatási rendszerről, a kirúgott tanárok helyzetéről, a folyamatos megfélemlítésekről, ami most már nem csak a tanárokat érinti, hanem a diákokat is.”

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy párbeszéd helyett a tankerületek tanárokat fenyegetnek meg, ezért a Belügyminisztérium előtt elégetjük ezeket a megfélemlítő leveleket. Ha a hatalom megfélemlít, akkor már a hatalom fél, ezért nekünk erre közös kiállással, még nagyobb erővel kell reagálnunk”.

loading...