Orosz elemzők: Összeomlottak a védvonalak Herszonnál, fejvesztve menekülnek az oroszok

Lengyel nagykövet: Lengyelország háborúba lép, ha Ukrajna veszít

Nagyon úgy néz ki, hogy a herszoni frontvonal északi részén teljesen összeomlottak az orosz védvonalak, az orosz csapatok gyors visszavonulásba kezdtek a térségben – írja a Portfolio az orosz Rybar háborús Telegram-csatorna alapján.

Az orosz oldal tette közzé az alábbi két térképet, melyet egy felhasználó egymásra montázsolt. A térképen jól látszik, hogy mekkora területet hódítottak meg az ukránok, mindössze négy óra alatt az ország déli részén:

A Rybar elemzői azt írják: a gyors előrenyomulás annak köszönhető, hogy az orosz fegyveres erők kiürítettek több települést is, hogy ne tudják őket bekeríteni a Dnyeper partjai mentén haladó ukrán csapatok. A Rybar szerint az oroszok összesen kilenc kisebb települést adtak fel harc nélkül az ukrán fegyveres erőknek, hogy Herszon városhoz közelebb hozzanak létre újabb védelmi vonalakat.

Mivel jelenleg lehetetlen a védvonalak tartása a Krivoj Rog szektorban, ez az egyetlen elfogadható módja a személyi állomány és felszerelések megőrzésének – írják az orosz elemzők.

Hozzáteszik: ha nem sikerül érdemi ellentámadást végrehajtani a régióban, megvan a kockázata annak, hogy az ukránok támadás alá veszik Herszon várost és Nova Kahovkát is.

Ennek a problémának a megoldása elsődleges prioritást kellene, hogy élvezzen, illetve azonnali választ kíván

– írják a Rybar tagjai.

loading...