Most tényleg félhetnek a népharagtól: Juszt László kiterítette az Orbán-kormány mocskos lapjait

Juszt László lerántotta a maszkot Orbán ötletéről, ijesztő dolog került elő

A mai nap robbant a hír – amit a kormány megpróbált elsunnyogni, csak a megszellőztetése után ismerték el – miszerint

“Az Orbán-kormány a bérek kivételével szinte teljes kifizetési stopot rendelt el. A 2257/2022-es határozat arról szól, hogy Orbán Viktor október végéig blokkolja a központi költségvetés kifizetéseit.”

Juszt László ezzel kapcsolatban tett közzé egy üzenetet a Facebookon, ami segíthet megérteni, mekkora bajban is van az ország Orbánék miatt. Juszt László bejegyzése:

Szögezzük le! Ilyen a legújabbkori magyar történelemben nem történt. Nem történt meg a a rendszerváltást megelőzően, amikor a Német-kormány a csődtől mentette meg az országot. Nem történt akkor, amikor a világválság következményeként előállt helyzetben a Bajnai-kormány előzte meg a csődöt.

Most látszott és várható volt, s egyáltalán nem biztos, hogy ezzel sikerül megelőzni a csődöt. Hiszen strukturális válságban van az Orbán vezette kormány. Lehetne szebben is mondani, de “ez az ország ma nincsen vezetve”. Nincsenek elkülönített irányítási pontok (minisztériumok), azoknak nincs felelős gazdasági vezetése. 

Van viszont fejetlen kapkodás! KATA-törvény, az adózási renddel való ügyetlenkedés, az ún. extraprofit behajtása, s az energia árakkal való elmebeteg intézkedés sor.

Van viszont továbbra is hülye pávatánc az Unióban, aminek egyenes következménye, hogy NEM FOG JÖNNI A PÉNZ!

És ez a most megjelent rendelet is szüli a kivételezés lehetőséget, a korrupciót, hiszen “bizonyos esetekben kifizetéseket az államháztartásért felelős miniszter, vagy a miniszterelnök engedélyezhet majd”.

Ezzel szemben igazán kemény döntés, hogy »nem lehet rendezni a külsős takarítók, biztonsági cégek számláit, de nincsenek üdítőital és kávébeszerzések sem. Papírbeszerzés is csak akkor, ha a hivatal bizonyítani tudja, hogy az a közfeladat ellátásához alapvetően szükséges«.

Ha valaki azt hiszi, hogy ettől majd minden rendbe jön, azt szeretném felvilágosítani arról is, hogy a gyereket nem a gólya hozza. 

Egyébként, ha Orbán a cash flow problémát szeretné megoldani, akkor nem árt sietnie, s még holnap kimenni a piacra kölcsönért. Ugyanis, ha bármelyik hitelminősítő tudomást szerez erről az intézkedéssorozatról, akkor azonnal leminősíti az országot. Márpedig már most is éppen csak felette vagyunk a »bóvli kategóriának«.”

loading...