A Momentum Orbán helyett Gyurcsány ellen harcol – most Londonból üzent egy ficsúr

Csillag Tamás Facebook-oldala

A Momentum úgy döntött, hogy nem az országot tönkre tevő Fidesz, hanem az ellenzék vezető ereje, a DK ellen harcol. Donáth Anna most már minden nap üzen valamit a DK-nak, és Londonból is előkerült valaki, aki Gyurcsány Ferencet szeretné nyugdíjba küldeni. Dobrev Klára árnyékkormánya eközben sorsokat mentő országgyűlési javaslatokat nyújt be, és diplomáciai találkozókkal készíti elő az igazi kormányzást.

A Momentum, amely a bejutási küszöb környékén egyensúlyoz, és egy év alatt négy elnököt fogyasztott el, az Orbán-rendszer helyett a Demokratikus Koalíció ellen indított támadást.

Először a Dobrev Klára vezette árnyékkormányról közölték, hogy felesleges, azóta pedig jön a „Napi Donáth.” A párt európai parlamenti képviselője – háttérbe szorítva a Momentum elnökét, Gelencsér Ferencet – most már minden nap interjúkban, publicisztikai írásokban ekézi a DK-t, a legnagyobb ellenzéki pártot.

A legfrissebb, a válaszoline-on megjelent cikk szerint Donáth szemfényvesztésnek tartja a DK által korábban is támogatott Európai Egyesült Államok eszményét. Szegény Sir Winston Churchill, aki már 1946-ban ezt a formációt tartotta a jövő útjának…

Előtte Donáth azzal próbálkozott, hogy szétkenje a felelősséget Márki-Zay Péter csúfos bukásáért, megpróbálva magával rántani a DK-t. Ennek előzménye, hogy Gyurcsány Ferenc a Partizánnak adott interjúban közölte: nem vállalnak felelősséget Márki-Zay pusztító kampányáért és vereségéért.

A Gyurcsányt támadó momentumos politikus asszony csupán azt felejtette el, hogy Orbán-rajongó támogatottjuk arra kérte Gyurcsány Ferencet, ne vegyen részt a kampányban. Ellenben, az előválasztáson totálisan megbukó Fekete-Győr András volt az első, aki az első forduló után Márki-Zay támogatására szólított fel – aztán Karácsony Gergelyt is elütötte a villamos…

De még ez sem elég: itt a következő, DK elleni momentumos támadás.

Londonból jelentkezett az eddig teljesen ismeretlen Csillag Tamás, aki adományokat gyűjt, hogy a „tehertétel” Gyurcsány Ferenc menjen végre nyugdíjba. Túl azon, hogy mélyen ellenszenves, hogy valaki Londonból üzengessen haza, és mondja meg a tutit, ez a gesztus még azok számára is ellenszenves lesz, akik esetleg nem kedvelik a Demokratikus Koalíciót. Ez a pökhendiség Fekete-Győrre emlékeztet, aki először a pártelnöki, majd a frakcióvezetői posztjával fizetett ezért…

Ráadásul Csillag a távoli Londonban nem ismeri a számokat, „szűk DK-s rétegről” beszél. A DK-nak jelenleg egymillió szavazója van, a legnagyobb országgyűlési és európai parlamenti képviselettel rendelkezik az Orbánon kívüli világban. A friss Závecz-kutatás szerint a DK támogatottsága egyedül annyi, mint a Momentum, az MSZP és a Jobbik együttvéve.

Az ország állapotát látva a Momentumnak hamarosan döntenie kell: vagy a DK-t üti, vállalva ezzel a további népszerűség-csökkenést, vagy Orbán ellen fordul, ebben az esetben lehet esélyük az 5 százalék fölött megkapaszkodni.

loading...