Orbán „megfogadta a Fidesz-frakció kérését”: nemzeti konzultációt indítanak a szankciókról

A DK beadványát elutasították, az MTI le sem hozta a hírt.
Kép forrása: MTI

Elsősorban az energiaárak kérdésével foglalkoztak a szerdai kormányülésen. „Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak” – mondta az ülés után közzétett videóban Orbán Viktor.

„Amikor ez megtörtént, Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak. Ehelyett ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért” – folytatta a miniszterelnök.

A kormány elfogadta a Fidesz frakció kezdeményezését, és nemzeti konzultációt indít a szankciókról

– jelentette be Orbán Viktor. Arra kért mindenkit, hogy mondja el a véleményét, mert „csak közös fellépéssel tudunk véget vetni az energiárak emelkedésének”.

Kocsis Máté a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén jelentette be, hogy a felkérik a kormányt, tartson nemzeti konzultációt az Oroszországra kivetett energiaszankciókról. A Fidesz frakcióvezetője szerint az energiaszankciók ugyanis „kárt okoznak, helyzetbe hozzák Oroszországot”, és Oroszország sokkal gazdagabb lett, míg Európa meg szegényebb.

loading...