A kényelmetlen váltógomb átka

Aligha akad kellemetlenebb élmény annál, mint amikor vezetés közben diszkomfortérzésed támad egy-egy elhasználódott alkatrész miatt. 

Tipikusan ilyen része az autónak a váltógomb, amelyet megszámlálhatatlanul sokszor használunk akár egy nap alatt is. Ezért aztán nem olyan nagy csoda, ha gyorsan elkopik, elhasználódik.

Baj viszont csak akkor van, ha nem gondoskodsz a cseréjéről. Hogy ne érezd magad vezetés közben kényelmetlenül, olvasd tovább cikkünket, és mutatjuk, mit tehetsz!

Mi legyen a régi váltógomb sorsa?

Mivel a váltógomb hatalmas terhelésnek van kitéve, ezért időről-időre gondoskodnod kell arról, hogy a Royal Tuning megfelelő váltógombjai közül választva a régit újra cseréld.

Legközelebb, amikor bepattansz a Chevroletbe, vess egy pillantást erre az apró, ámde fontos autóalkatrészre. A felülete megkopott? A számlap a karcoktól épphogy csak látszik? A bőrrész is látott már szebb napokat? 

Lehet, hogy eddig ezeket észre sem vetted, csak hozzászoktál az idők során ahhoz, hogy kényelmetlen a fogása?

Ha csak egy kérdésre is igennel feleltél, akkor bőven itt az ideje a cserének, és meglásd, amint az új változattal vezetsz majd, egyből észre fogod venni a különbséget.

Szerencsére ennek az apró, ámde roppant fontos elemnek a cseréje nem igényel szakembert, csupán néhány szerszámra lesz szükséged a régi eltávolítása és az új felhelyezése közben.

Most, hogy már eljutottál a felismerésig, nem szabad halogatnod a dolgot, ezért mihamarabb lépj a tettek mezejére!

Hogyan cseréld ki a váltógombot?

Kétféle típus létezik, és ahhoz, hogy jól cserélj váltógombot, tudnod kell, hogy melyiket hogyan kell.

A felhúzós szerkezetnél ügyelni kell arra, hogy a rugó ki ne pattanjon, ezért óvatosan kell felfelé húzni. A nem felhúzós szerkezetnél erőteljesebben fel lehet húzni, esetleg kicsit oldalra is lehet dönteni a váltókart, hogy a ricni engedjen, és a váltógomb lepattanjon.

Amint ez megvan, máris kerülhet az újabb darab a helyére! Ehhez persze először is ki kell választani a Royal Tuning kínálatából a megfelelő változatot, így a Chevrolethez passzoló darabokat is könnyedén meg fogod találni a webáruház virtuális polcain.

Mielőtt azonban nekiállnál a cserének, győződj meg arról, hogy minden szerszám kéznél van-e, ugyanis algha van dühítőbb dolog, mint amikor szerelés közben derül ki, hogy hiányzik valami.

Ügyelj a balesetveszélyre!

Akármilyen hihetetlen is, egy kopott, töredezett váltógomb igencsak balesetveszélyes. Mert bár ugyan senki sem nézi, hol az egyes, a kettes vagy épp a rükverc, egy-egy kellemetlen horzsolás, karcolás következtében akár még a kormányt is félreránthatod, az pedig mint tudjuk, sok jóra nem vezet.

Ügyelj hát arra, hogy minden a helyén legyen, minden a megfelelő minőségű legyen, hogy kényelemben és biztonságban megérkezz oda, ahova indultál!

loading...