Mit adjunk a babára télen: bundazsákot vagy overált?

Örök kérdés, hogyan öltöztessük fel a babát, mikor kint már hideg van, és sétálni indulunk. A réteges öltözködés mindig hasznos, de nem mindegy, mi lesz a csöppség felső ruházata. Sokan azt mondják, hogy az overál a legjobb, azonban a bundazsák sokkal praktikusabb. Bemutatjuk, hogy miért!

A bundazsák jellemzői

A téli sétákról sem kell lemondanunk, ha kisbabánk van. Természetes, hogy sokan féltik gyermeküket, hogy esetleg meghűl a kintlét alatt, de ha ügyesen felöltöztetjük, nem is fog beleizzadni a sok ruhába, és fázni sem fog.

Nagyon praktikus babakocsi-kiegészítő a bundazsák, melyet a Baby Lion webáruház termékei között is megtalálunk. Itt számos babaholmi beszerezhető, szinte minden, ami egy kisgyermek ellátásához, ápolásához, öltöztetéséhez szükséges. Az alapárak igen kedvezőek, de emellett folyamatosan vannak kiemelt akciók is. Online is lehet rendelni a boltból, de személyes átvételre is van lehetőség.

A babák utaztatásához, sétáltatásához is sok hasznos kiegészítőt találunk. A bundazsák azért nagyon praktikus, mert nemcsak babakocsiban, hanem mózeskosárban és autóülésben is használható. Hasonlóan a hálózsákhoz, egyszerűen csak bele kell fektetni a babát, aki ezzel tökéletesen védve lesz a hideg ellen.

Bundazsák vagy overál?

A bundazsákok modernebb termékek, nem oly régóta vannak jelen a piacon. Anyáink, nagyanyáink még overált adtak a gyerekre, ha kint hideg volt. Az overál valóban védi a babákat a megfázástól, felfázástól, de sokkal nehezebb bánni vele, mint egy bundazsákkal. Az így pufókká vált bébiket nehezebb megfogni, ráadásul félő, hogy rájuk melegszik a ruha, ha a sétát megszakítva betérünk valahova velük.

A bundazsák használata egyszerűbb: cipzárral működő hálózsákok ezek, többségük kapucnis résszel is rendelkezik. Csak el kell húzni a cipzárt, s beléjük fektetni a gyerkőcöt. Ha olyan helyre érkezünk, ahol melegebb a hőmérséklet, egyszerűen kitakarjuk a babákat, akik így nem fognak leizzadni. Jó idő esetén a felső takaró rész el is távolítható, a bundazsák pedig babakocsibetétként használható.

Az overál másik nagy hátránya, hogy állandó öltöztetéssel-vetkőztetéssel jár. Ilyenkor a cipőt is mindig le kell venni a babáról, a bundazsák esetében azonban nem! Ezek alja ugyanis nejlonnal van bevonva, így a babacipő is nyugodtan fent maradhat a lábon.

Még milyen előnyei vannak a bundazsáknak?

A Baby Lion bababoltban kapható bundazsákok egytől egyig kényelmesek, szépek és biztonságosak. Anyaguk kívül 100% pamut, belül vastag és puha bársony, a két réteg közé lélegző, szilikonozott, antiallergén bolyhos gyapjú van töltve. A szövetek közé impregnált, vízálló nejlon is van varrva, aminek köszönhetően a baba még esős időben sem ázik meg.

Az ötpontos biztonsági övekhez igazodva 8 lyukat helyeztek el a gyártók a bundazsákokon: így nem csúsznak le a babáról az autósülésben használva sem.

Aki tehát hasznos kiegészítőt keres az őszi-téli sétához, utazáshoz babája számára, válasszon bundazsákot overál helyett!

loading...