Nyílt levelet küldtek Kunhalmi Ágnesnek a tegnapi Egyenes Beszéd után: „Lehet, hogy Ön nem akarta megölni Gyurcsányt, de az MSZP igen…”

Olvasónk nyílt levelet írt Kunhalmi Ágnesnek a tegnapi ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondottakra reagálva.

Levelét változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Ellenszél! Szeretném, ha ezt lehoznák, Kunhalmi Ágnesnek ajánlva. Köszönöm!

Tisztelt Kunhalmi Ágnes, tisztelt társelnök-asszony!

Ön az ATV Egyenes Beszéd című műsorában reagált a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett „Készülünk-programra,” és arra, hogy a DK elnöke szerint meg akarták őt ölni, de nem sikerült. Ön szerint az összes ellenzéki párt – a DK is – fényévekre van a Fidesztől. Ön szerint a gyurcsányi sértettségből nem lehet új Magyarországot, de új ellenzéket sem építeni, és hozzátette azt is, hogy csak egy szociáldemokrata jelölttel és programmal lehet a jelenlegi kormány ellen menni.

Sok a baj ezekkel a mondatokkal.

Lehet, hogy Ön nem akarta megölni Gyurcsány Ferencet, de az MSZP mást sem próbál 13 éve.

Már akkor is, amikor önök a Fidesszel karöltve megakadályozták 2011-ben a DK-frakció megalakulását. A sor hosszan folytatható, amikor a DK-t Mesterházy Attila ki akart hagyni a 2014-es ellenzéki együttműködésből, amikor Tóbiás József bejelentette az Gyurcsány-korszak végét egy önkormányzati választás után, amikor Botka László közölte, hogy egy Gyurcsány nélküli DK támogatására van szüksége. És így tovább, és így tovább.

Ha az ellenzéki pártok fényévekre vannak a Fidesztől – demokrácia lenne? – akkor hol van az MSZP?
Nem sértettség beszél a DK elnökéből, hanem az az akarás, hogy véget kell vetni az ország pusztításának, és hogy nem veti alá magát sem a Fidesz, sem az ellenzéki pártok karaktergyilkossági kísérleteinek.

És ha Ön úgy látja, hogy csak egy szociáldemokrata jelölt és program tud segíteni, ez eszébe juthatott volna, amikor Karácsony Gergellyel tartva a fideszes, jobboldali Márki-Zay Pétert szabadították rá az országra és az ellenzéki szavazókra, ahelyett, hogy a szociáldemokrata Dobrev Klárát támogatták volna. Miközben az MSZP választásról választásra egyre gyengébb eredményt ér el.

Tisztelt Kunhalmi Ágnes!

Nem sértettség van, hanem cselekvési kényszer, mert az ország drámai állapotban van. Erről szól a DK elnökének programja , amíg önök férfi társelnököt keresnek hónapok óta.

Üdvözlettel,
Sz. Károly

loading...