150 év szigorított fegyház jár Káncz Csaba szerint Orbánnak azért a bűnért, amit ezekben a napokban követ el

Kép forrása: MTI

Tegnap robbant a hír, miszerint minden eddig megjelent információnál is sokkal több uniós pénz blokkolására tehet javaslatot az Orbán-kormány korrupciója miatt az Európai Bizottság vasárnap. Így néz ki az összeg leírva: 6 400 000 000 000.

A Reuters értesülései szerint akár a 70 százalékot is elérheti a blokkolt összeg, ráadásul ez a blokkolás azon felül lenne, hogy a helyreállítási programról Magyarországnak járó 5,8 milliárd eurónyi támogatáshoz sem jutna egyelőre hozzá az ország.

Orbán Viktor stadionországa képtelen lesz finanszírozni önmagát. Káncz Csaba a Privátbankár szakértője szerint, ha a Reuters igazat ír, akkor a rezsim máris kérheti az IMF segítségét. Mindez a rendszerszintű lopások, csalások, a 7 éve folyamatos „veszélyhelyzet” összesített eredménye

– írja Káncz, aki szerint a maffiaállam vezetőjének ezért 150 év szigorított fegyház jár.

A 70 százalékos elvonásról Róna Péter közgazdász pedig azt mondta: ezzel Magyarország elbukná a piacok maradék bizalmát is, ami akár 500 forintos euróhoz is vezethet.

Ezek után egyet kell értenünk Káncz Csaba megnyilvánulásával: aki ilyen helyzetbe juttatja az országát, de továbbra is Kánaánnak hazudja azt, az megérdemli a büntetést.

loading...