Katasztrófa: ha azt hitted, hogy a rezsiemelés és az áremelkedés minden, most jön még csak a feketeleves

Fekete feliratot fújtak a Fidesz-irodára
Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Az üzletekben a drágulás olyan mértékű, hogy sokaknak már az egyszerű bevásárlás is gondot okoz, mindemellett a brutális rezsimegszorítás családokat, vállalkozókat sodor a csőd szélére. Ez még mind semmi: most jön az, amit Orbán és hűbéresei nem tudnak a háborúra fogni.

Jön a feketeleves

A brüsszeli Politico Playbook hétfői hírlevele szerint az Európai Bizottság a Magyarországnak adott források csökkentését tervezi hazánk „rendszerszintű korrupciós problémái miatt”.

A hírlevélben azt írják, a kohéziós programok közül Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa három olyan kohéziós politikai program forrásainak 70 százalékának befagyasztását javasolta egy július 20-i keltezésű, az Európai Bizottság átláthatósági nyilvántartásában közzétett feljegyzésben, amelyeket Magyarország a hétéves költségvetéséből remélt.

Ez a megvonás a lapnak nyilatkozó Daniel Freund német zöldpárti képviselő számításai szerint a Magyarországnak járó hétéves költségvetés 20 százalékát jelenti.

Gondoljunk csak bele, milyen sok kék tábla hirdeti szerte az országban, hogy „megvalósult az Európai Unió forrásából” – ezeket a táblákat hamarosan Orbán kék plakátjai váltják majd fel olyasmi szöveggel, hogy:

„Megvédtük az uniós pénzeket.”

Úgy, ahogy a rezsicsökkentést és a magánnyugdíjakat is megvédték. Csak ők és a korrupt rendszerük tehet róla. Az EU azért vonja meg a pénzt, amiért nem bántak vele felelősen, nem azért, mert megtámadja a tagállamát. Ezt kell világossá tennünk mindenkinek.

loading...