Csőzik László Érd polgármestere iszonyatos forgatókönyvet vázolt fel arra az esetre, ha a kormány nem segít a településeknek

csőzik lászló
Kép forrása: Csőzik László és Tetlák Örs Facebook-oldala

Mi fog történni egy 16-szoros gázáremeléskor? Hogy fogják az adóbevételeiktől így is elesett önkormányzatok mindezt kigazdálkodni? Ezekről a kérdésekről beszélt Dr. Csőzik László Érd polgármestere a HVG-nek.

A politikus szerint „elképesztően rosszak a kilátások, nem két-háromszoros, hanem 12-13-szoros áremelkedésről van szó” a gázpiacon. A városnak szeptember végéig kell megkötnie az új gázvásárlási szerződést. Az energiahordozók drágulása mostani áron számolva egymilliárd forinttal növelné a költségeiket, „az áram ára a tavalyi 17-18 forint helyett például 200 forint”.

Országos intézkedés kellene lennie az energiahordozók ilyen mértékű áremelkedés miatt, de Csőzik László nem látja jelét annak,

„hogy a kormánynak lenne terve az összeomlás elkerülésére”. Nehezményezi, hogy nincs egységes európai álláspont az energiaválság kezelésére, ugyanakkor azt is mondja: Orbán Viktor „hiába dörgölődzött Putyinhoz, nem kapunk különleges bánásmódot (…) cserébe viszont elszigetelődtünk Európától”.

Csőzik László arról is beszélt, hogy a városban már elkészült a lista, hogy milyen sorrendben zárnának be az intézmények, a kultúra van az első helyen (művelődési ház, könyvtár, galéria), aztán jönnek a sportlétesítmények, és legvégül a bölcsődék és az óvodák.

A fideszes polgármesterek is nyafognak, mintha eddig nem ehhez az embertelen rendszerhez adták volna a nevüket. Az Ellenszél megírta, hogy Balassagyarmat polgármesterének álomvilága összedőlt, a gazdájától várja a segítséget.


Kövesd az Ellenszelet a Facebookon is!

loading...