Ezen besírtunk: egy fideszes polgármester szembesült a valósággal, és nyafogni kezdett az interneten

Csach Gábor egyike azoknak, akik a Fidesz helyi szócsövei, kinyújtott csápjai. 1989 óta tagja a Fidesznek, 2006 és 2019 között Balassagyarmat alpolgármestere volt, 2019 óta a város polgármestere. Rájött, hogy mégsem olyan jó ez a mesebeli kormány? Ugyanis attól vár segítséget, máskülönben iszonyatos idők köszönthetnek be a városba, rémes megszorításokkal, tizenhatszoros áron.

Eddig 96,7 forintot fizettek köbméterenként, az új ajánlat szerint 1610,5 forint plusz áfát kéne fizetniük. Ez 16,6-szoros áremelkedést jelent. Nem egyedül pályáztak, így ez az ár akkor lesz érvényes, ha mindegyik önkormányzat belemegy.

Mi lesz, ha nem fogadják el az árat?

Csach Gábor akkor a kormányához fordul. Persze most nyafog a magas árak miatt, de mi lesz, ha a dügörgő gazdaságunkból nem futja majd Balassagyarmat támogatására?

„Mindez, változatlan fogyasztás mellett, csak az idei évben nagyságrendileg időjárástól függően 160 millió forintos kiadásnövekedést jelentene. Ha januártól a „menedékes” intézményegységeink is hasonló árat kapnak, az éves szinten 2023-ban meghaladná a 700 millió forintot, amely nagyságrendileg elvinné a teljes iparűzési adóbevételünket – ami teljes nonszensz, hiszen ebből a bevételből a működésre is szükséges fordítanunk (szolidaritási adó, nem 100%-os feladatellátás kiegészítése). Ezért elengedhetetlen lesz 30%-osra tervezett takarékoskodásunk mellet is a Kormány kompenzációja! Ez utóbbit őszintén remélem, hogy nem normatív módon, hanem amint korábban kértem, adóerőképesség szerint, differenciáltan fogják megítélni.” – írja közösségi oldalán a polgármester.

„Remélem” „kértem” – sok mindent reméltünk és kértünk a Fidesztől, de csak brutális megszorításokat, sarcokat, hazugságot és propagandát kaptunk. Reméljük, ezzel Csach Gábor is szembesül majd, és bocsánatot kér, amiért ehhez a párthoz adta a nevét! Üdv a való világban!

loading...