Demszky Gábor úgy kiosztotta Donáth Annát a Fidesszel való vitázásról, hogy ezek után kétszer is meggondolják, leállnak-e velük

Kép forrása: MTI

Demszky Gábor válaszolt Donáth Annának, aki szerint szükség van arra, hogy a Fidesszel vitákat folytasson az ellenzék. A Momentum úgy tekint a kormánypártra, mint egy demokratikus közösségre, akikkel érdemes és kell is vitázni.

Demszky Gábor erre az alábbi választ adta:

„Tudod, kedves Anna, mi, mármint a demokratikus ellenzék nem vitáztunk a szovjet rendszerben a rezsim képviselőivel, mert nem volt szabad a sajtó és nem tudtunk volna válaszolni az utólag elhangzó vádjaikra. A helyzet ma ugyanaz, ha nem rosszabb, és ne tévesszen meg benneteket az internet-buborék.

Az ott közzétett üzeneteik nem jutnak el a társadalom többségéhez. Az én számomra úgy tűnik, hogy a brüsszeli képviselői státusz ès az országyűlési képviselőséggel járó juttatások egy picit elkényelmesítettek benneteket és nagyon bántó, hogy egyáltalán nem hallgatjátok meg azokat, akiknek több évtizedes tapasztalatai vannak, számos választást nyertek.

Mi ennek az ellenkezőjét csináltuk, meghallgattuk a nálunk egy generációval idősebb 56-osokat, reformközdazdászokat és még a népieseket is. Azt kell mondanom, hogy nektek is van felelősségetek abban, hogy itt tartunk, persze nekünk is van. Gondolj arra, hogy milyen hajmeresztő baromságokat beszélt az újonnan megválasztott elnökötök néhány napja. Hát nem tudom, belétek vetettem a bizalmamat, rátok szavaztam, de ha ez így megy tovább nem lesz kire szavaznom.”

loading...