Közeledik a hidegfront: van, ahova már ma délután-este hatalmas eső érkezik – akár piros riasztást is kiadhatnak

Szokatlanul hideg idő jön

Az Időkép.hu Facebook-bejegyzése szerint már az Adrián jár az a nyugatról érkező hidegfront, ami a délutáni órákban hazánkba is megérkezik:

Már az Adrián jár és délutántól az ország nyugati felére is megérkezik a jelentős időjárást-változást hozó hidegfront, mely helyenként heves zivatarokat, felhőszakadást és jégesőt is hoz. Másodfokú figyelmeztetés van érvényben a Dunántúlra, de a piros riasztás esélyét is megemlíti az OMSZ.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a zivatarok mellett helyenként erős szél és akár jégeső is előfordulhat. Estére pedig a zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződnek, és a Dunántúl mellett az ország középső részén is egyre több helyen fordulhat elő eső, jégeső és erős szél. Pénteken a Dunántúlra egyelőre narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adta ki, ami az előrejelzés szerint az időjárási helyzet függvényében akár piros riasztásra is változhat. Bár a hidegfront hatására mérséklődhet a hőség, pénteken a napi átlaghőmérséklet több helyen is 27, az Alföld délkeleti területein pedig 29 fok körül mozog majd.

Az OMSZ előrejelzése szerint augusztus 20-án szombaton a legtöbbet az ország keleti, északkeleti részén süt majd a nap. Az égen sok lesz a gomolyfelhő, és több helyen előfordul majd zápor. Viharos szélre, zivatarokra, helyenként akár felhőszakadásra és jégesőre is lehet számítani. A nap folyamán felerősödhet az északi, északnyugati szél az ország több pontján is. Az előrejelzés szerint szombaton is másodfokú riasztás van érvényben az ország nyugati részein.

loading...