Amíg az ország szenved: elkészült Orbán 1800 lakosú falujának kacsalábon forgó iskolája padlófűtéssel és klímákkal

Kép forrása: MTI

Elkészült Orbán 1800 lakosú falujában az a kacsalábon forgó, padlófűtéses, klímákkal felszerelt iskola, amiről a többi település, ahol nem az ország földesura lakik, csak álmodozhat. Jó példa erre Szada, ahol azt jelentették be 10 napja, hogy a kormány leállítja a beruházást, ezért nem épül meg az új iskola.

A napi.hu 2020 decemberében adott hírt arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, felcsúti székhelyű FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. építi az Endresz György Általános Iskolát, nettó 4 milliárd 549 millió forintért.

Az iskola elkészültéről Hadházy Ákos számolt be:

Elkészült Felcsút kacsalábon forgó, 16 tantermes, padlófűtéses, légkondis, lelátós tornatermes iskolája is. Itt van tehát egy újabb bizonyíték, hogy a sorosista brüsszelita libsibolsik csak kárognak, amikor a beruházások leállítását és a megszorításokat emlegetik. Egy kis 1500 lelkes faluban is ekkora fejlesztések vannak tehát, akkor mi a baj? Hát az, hogy pl.  egy 5000 fős községben pedig az aláírt szerződés ellenére mégsem indul el az építkezés, annyira nincsen pénz az országban (igaz, Szadán Hattyúhíd és kisvasút sincsen)  

Eközben a szavai iskola építésének leállítását így magyarázzák: a rezsicsökkentés megvédésével és a honvédelmi célok teljesítésével miatt állították le a feltétlenül szükséges új szadai iskolai megépítését. A település nagyon várta az új tanintézet építésének elkezdését, Szada Nagyközség Önkormányzat pedig a maga részéről minden vállalásának időben eleget tett a beruházás zökkenőmentes elindítása érdekben.

Értjük mi, hogy Orbán meghallotta a magyarok igényeit, és az oktatásba kíván invesztálni több forrást, de nem úgy gondoltuk, hogy ezt is csak a kedvenc falujában, Felcsúton tegye meg.

Hogy mi ezzel a probléma?

Felcsúton, a 2015-ös adatok alapján alig több mint 1800-an laknak. Pontosan miért is kell ekkora iskola Orbán csodatelepülésére? Hacsak az 1800 főből 600 nem gyermek, akkor ennek mi haszna van?

Bár végszükség esetén egy ekkora tornacsarnokkal az iskola bármikor átalakítható stadionná…

loading...