Hatalmas erdőtűz Pécsett: több ház leégett, 120 tűzoltó és helikopter oltja a lángokat

Csaknem százhúsz tűzoltó oltja a lángokat Pécs külterületén, a Mecsekben az Akó dűlő környékén, ahol az erdő és a bozótos gyulladt ki csütörtök délután – írja a Katasztrófavédelem.

A Bama.hu azt írja: a tűz a nagy szél miatt folyamatosan terjed tovább, több kertet már porrá égetett. A környéken több lakóház is van a hétvégi házak mellett, ezek tulajdonosai aggódnak ingatlanjaik biztonságáért. A tűz több hektárra terjed ki, amely hétvégi és lakóházakat is érintett. Közülük három leégett, ugyanakkor a Pécs Aktuál a helyszínen úgy értesült, hogy összesen 15 ház gyulladt ki és három gázpalack is felrobbant.

A pécsi, a szigetvári, a komlói, a siklósi, a mohácsi, a véméndi, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi, a szekszárdi, a dombóvári, a paksi, a bonyhádi és a bajai hivatásos, valamint a szabadszentkirályi, a majsi, a pécsi és a pogányi önkéntes tűzoltók összesen harminchat tűzoltójárművel vannak a helyszínen, és a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

A Pécsma videót is közölt az oltásról:

A Pécsma szerint valaki szemetet égetett, az terjedt el a hegyoldalon. Az illetőt a portál információi szerint a rendőrök őrizetbe vették. Arról egyelőre nincs hír, hogy lennének sérültjei is a tűznek.

Érkezik a helikopter Orfűre, hogy vizet vegyen a tóból! Pécsett nem mindennapi küzdelem zajlik a Mecsekoldalban, ahol az aljnövényzetről terjedt át a tűz egy, majd további 14 házra! – írja a Pécs Aktuál.

loading...