A fideszes képviselő kiírta, hogy „hol vagytok, károgók??? Június óta nem volt ilyen erős a forint” – majd beszakadt az árfolyam

Kép forrása: MTI

Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője tegnap azon örömködött a Facebook-oldalán, hogy 391 forintba került egy euró. (Amikor átvették a kormányzást, 300 forint alatt volt az árfolyam). Ám a boldogság nem tartott sokáig, ugyanis nem sokkal a poszt megjelenése után be is szakadt az árfolyam, 402 forintnál is többe kerül egy euró. A dollárhoz képest is brutálisat zuhant a forint: pénteken 382-ről indult,  kedden pedig 396-ra változott a kereskedés indulása utáni félórában.

400 forintnál többe egy euró utoljára augusztus 1-jén került. Azóta némileg visszaerősödött, 390 környékén is járt, azonban múlt pénteken a Standard & Poor’s az addigi stabilról negatívra rontotta Magyarország hitelkilátásait. A forint árfolyamán jól látszik, hogy a befektetők azóta is ezt a rossz hírt árazzák be, és egyelőre nem látszik, hol lehet ennek az esésnek a vége. A hitelminősítő szerint az EU-források elapadása, a gázellátás fennakadásai, az ár-bér spirál létrejötte, a forintárfolyam nagy ingadozásai és az állam finanszírozásának drágulása jelentenek kockázatot a magyar gazdaság számára.

A régiónkból a lengyel zloty és a cseh korona is gyengült a héten, de sokkal kevésbé, mint a forint, vagyis most sem igaz, hogy ez a Fidesz által kitalált háborús infláció. A Facebook népe sem vette be a fideszes kábítást, több ezrem gúnyolódnak a kommentszekcióban.

loading...