POS terminál költségek összehasonlítása

Több vállalkozás került nehéz helyzetbe, amikor két éve bejelentették, mindenkinek kötelezően biztosítani kell az elektronikus fizetési lehetőséget. Egy kisebb üzlet vagy szolgáltató sosem gondolta volna, hogy ekkora beruházásra lenne szüksége, hiszen könnyedén megoldott a napi pár számla kiadását. Ennek azonban vége szakadt, hiszen jogszabály írja elő, hogy mit és hogyan kell teljesíteni. Ebben a cikkben a POS terminál költségeit hasonlítjuk össze, hogy könnyebben lehessen döntést hozni.

A POS terminálok

Egy bankkártya terminál költsége nem csak a választott készüléktől függ, hanem attól is, hogy a bérlés vagy a vásárlás mellett döntesz. Az elmúlt években azonban rengeteg új szereplővel bővült a kártyaterminál-szolgáltatók piaca, ezáltal mindenki találhat magának megfelelő készüléket. Léteznek bankfüggetlen végek, külföldi és magyar irodával nem rendelkező vállalatok is, így garantáltan nem okoz majd problémát a bérlés vagy a vásárlás.

Amennyiben valaki POS terminál beszerzésén gondolkodik, akkor nem kell azonnal kétségbeesni. A CMO remek lehetőségeket kínál, ha olcsó és strapabíró bankkártya terminálokat keresünk, legyen szó okos POS változatról, amelyen már SoftPOS vagy QR kódos fizetési megoldás is helyet kapott. Ezekről azonnal lehet számlázni, hiszen a CMO online számlázó programot is biztosít mellé.

Csomagok és készülékek

Az A920-as változat egy bankfüggetlen, SZÉP kártya elfogadására alkalmas, Androidos operációs rendszeren működő készülék. Képes számlázásra és számlanyomtatásra egyarán, a havi díja pedig igen kedvező. Egy egyszeri üzembehelyezési díjat szükséges megfizetni, amely 10.000 Forint + áfa, ezen felül pedig a 2.990 Forintos havi összeget kell megfizetni a cég számára. A hűségidő pedig 24 hónap. A forradalmi bankkártya terminál széleskörű elektronikus fizetési funkciókkal rendelkezik, könnyedén meglévő számlához kapcsolható és akár 8-10 órás üzemidőre is képes. Elfogadja többek között a Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, illetve a SZÉP kártyát és az Egészségkártyákat egyaránt. Amennyiben a terminálon 350.000 Forint alatti forgalom generálódik, úgy ennek eléréséhez szükséges összeg 0,95%-a kerül felszámításra, maximum 3.300 Forint + áfa összegig.

Népszerű opció még az ALL IN pénztárgép csomag, amely egy asztali készülékből és egy hordozható okos terminálból áll. Örök garancia érvényes rá, ráadásul hat hónapot követően akár meg is lehet azt vásárolni. Ez 5.990 Forint + áfa összegen bérelhető havi szinten és azoknak ajánlják, akik egy megrendeléssel szeretnék letudni a kötelezettségeket. Az eszköz nyugtaadásra képes, biztosítja az elektronikus fizetési lehetőséget, emellett pedig online számláz az okos terminálok keresztül.

Az örök garancia annyit takar, hogy a rendeltetésszerű használatból adódó problémák esetén a cég garanciában javítja azt a bérlés időtartama alatt. Ha esetleg olyan gond adódik, amihez gyártói javításra van szükség, akkor a pénztárgépet díjmentesen cserélik, így a lehető legzökkenőmentesebbé téve a vállakozás működését. Nincs tehát sem plusz javítási vagy alkatrész költség, meghibásodás esetén akár csere is biztosított.

POS terminál rendelés

A készülék rendelése 10-15 munkanapot igényel, ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni a folyamat előtt. A pénzügyi szolgáltató ugyanis kockázatelemzést végez, a pozitív elbírálást követően pedig kártyaelfogadói szerződést köt a tulajdonossal. Ehhez annyit kell tenni, hogy kitöltünk egy adatlapot, amely egyelőre nem jár kötelezettséggel, az adatok teljes biztonságban lesznek. Ezt követően egy munkatárs felveszi a kapcsolatot az ügyféllel és teljeskörű tájékoztatással látja el a megrendelőt. Minden kérdésre válaszol, ha esetleg valami felmerült volna még idő közben.

A szükséges dokumentumok bekérése után megkötődik a szerződés, a pénzügyi szolgáltató pedig elindítja a saját folyamatait. Ha pedig készen van az aláírt papír, akkor azt eljuttatják a vásárlóhoz, akinek kötelessége megtartani azt.

A POS terminálok költsége tehát merőben eltérnek egymástól, attól függően, hogy mennyi számlát ad ki a vállalkozás napi szinten. Mennyire kell az okos eszköznek mobilnak lennie, esetleg az üzlet vagy szolgáltató egyben szeretné-e megoldani az asztali és a POS fizetési megoldásokat.

loading...