Friss: Mégsem akarnak tömegével határvadászok lenni a magyarok

Százával szabadulnak a külföldi embercsempészek a magyar börtönökből
Kép forrása: MTI

A toborzás első ütemére tervezett határvadász-keret kevesebb mint 30 százaléka jött össze az első három hétben. A tízezer érdeklődőből ennek töredéke jelentkezett csak ténylegesen határvadásznak – írta meg a Telex.

„Két hete tart már a határvadászok toborzása, ez alatt több mint hatezren jelezték személyesen, levélben, a közösségi oldalakon vagy telefonon, hogy csatlakoznának a rendőrség kötelékéhez”

– nyilatkozta meglehetősen optimistán az Országos Rendőr-főkapitányságnak augusztus elsején, ám a Telex még ezt megelőzően küldött kérdéseket az ORFK-nak arról, mennyien jelentkeztek az állományba és a jelentkezők közül hány jelöltet tartanak behívásra alkalmasnak.

Az ORFK nem sietett a válasszal: két hét múlva reagált csak a megkeresésre. Ebből az derült ki, hogy

a toborzás bejelentését követő három hétben 10 352 fő érdeklődött (telefonon, e-mailen, személyesen és egyéb formában) a rendőrségen a határvadász-képzésről, azonban augusztus 8-ig az alkalmassági vizsgálatig csak 644 jelentkező jutott el.

Ez azt jelenti, hogy a toborzás első ütemére tervezett 2200-as keretszámnak kevesebb mint a 30 százaléka jelentkezett eddig. Ezt a 2200-as keretet ráadásul 4000-ig tervezig bővíteni a második etapban.

loading...