Orbán ezt benézte: a Ryanair nem áll kötélnek, nem fizetik be a büntetést

Nézni is kellemetlen ezt az Orbán Viktorról készült videót
Kép forrása: AP

Fellebbez a Ryanair a magyar fogyasztóvédelmi hatóság büntetése ellen, amit a különadó áthárítása miatt kapott a diszkont légitársaság – derül ki a Ryanair közleményéből, amit a Portfolio szúrt ki. A Ryanair alaptalannak nevezte a bírságot, amelyről még nem is kapott értesítést.

Ma reggel Varga Judit Facebook-oldalán közölte, hogy 300 millió forintos bírsággal sújtják a fapados légitársaságot, amiért a júliusban életbe lépett légiközlekedési különadót egy az egyben áthárították a fogyasztókra.

A Ryanair közleménye szerint a fellebbezést arra alapozza, hogy egy uniós rendelet minden uniós légitársaság számára lehetővé teszi, hogy a nemzeti kormányok vagy fogyasztóvédelmi hivatalok beavatkozása nélkül, szabadon állapítsa meg az EU-n belüli légi járatok viteldíjait. A Ryanair szerint ez az uniós jogszabály megtiltja a magyar kormánynak, hogy visszamenőleges hatályú utazási adókat vezessen be,

„miközben megpróbálja jogellenesen korlátozni a légitársaságok jogát, hogy az ilyen indokolatlan adókat az utasokra hárítsák.”

Ha szükséges, a Ryanair fellebbezni fog az ügyben az uniós bíróságok előtt – közölte a légitársaság.

loading...