Barkóczi Balázs: 70 milliós luxusórában virít Orbán veje

Luxusjacht: többe került, mint a gyógyszeradó.

Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció szóvivője tette közzé azt a fotót, amelyen látható, hogy Tiborcz István kezén egy luxusóra van. A politikus bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Egyre inkább veszteségesek Tiborcz István luxusszállói” – írta meg a 444.hu még pénteken, illusztrációként az alábbi fényképet mellékelve a NER sasfiókjáról, amin – mint arra egyik kedves követőm felhívta a figyelmemet – a királyi vej egy cirka 70 millió forintos Patek Philippe Nautilus karórát visel a csuklóján.

Bevallom, luxusórákban elég járatlan vagyok, de pár perc internetes kereséssel könnyen kideríthető, hogy az egyébként státuszszimbólumnak számító márka limitált példányait 65 és 90 millió forint körül lehet megvásárolni újonnan, bár az is igaz, hogy a „kevésbé igényesek” már cirka 20-25 millióért is rendelhetnek maguknak az órából használtan a világhálón. A fényképen szereplő darab minden valószínűség szerint egy Rose Gold Chronograph, méghozzá – ennyire azért legyünk jóindulatúak – a 2018-as szériából, amit már 69 millióért is be lehet szerezni, szemben a 2022-ben piacra dobott 70 millióssal. Azért nem mindegy!

Most hagyjuk azt, hogy mennyire értelmetlen rongyrázás egyetlen karóráért 70 millió forintot, vagy annak akár a felét is kifizetni – mindenkinek lehet valami hobbija, az enyém például az olvasás, és azért valljuk be, a könyvek sem túl olcsóak manapság… (sarcasm) De amikor az orbáni rezsiemelés miatt az emberek többsége augusztusban még azt sem tudja, hogy miből fogja a téli fűtésszámláját kifizetni, amikor egyetlen tollvonással 450 ezer kisadózót és a családjukat teszik tönkre, amikor a rekordmagas infláció mellett rekordmagas, 32 százalékos élelmiszerdrágulás sújtja a magyar családokat, amikor egy nyilvánvalóan végighazudott kampány után a Fidesz most hetente jelent be újabb megszorításokat és adóemeléseket, amikor a kormány már nem tud hogy kitáncolni a melldöngetve bevezetett ársapkákból, miközben a kutakon lassan elfogy a benzin, és amikor Orbán miatt most életünk legnehezebb időszaka jön tartósan magas inflációval, munkanélküliséggel és nélkülözéssel – nos, ha a egy ilyen helyzetben a miniszterelnök közbeszerzési csalás gyanújába keveredett, minden bizonnyal EU-s milliárdokat lenyúló, luxusszállodákat harácsoló vejének csuklóján egy 70 milliós karóra virít, az nem csak a saját, de az apósa elmúlt 12 évének a szégyene is.

Egyben világosan megmutatja, hogy a Nemzeti Együttrablás Rendszerének folyamatosan adriai luxusjachtokon lebukó, közpénzen magángépekkel repkedő, milliárdokban pancsoló üdvöskéi csupán egy egzotikus kaszinóként tekintenek saját hazájukra. Ha hagyjuk. És ameddig hagyjuk…”

loading...