Újabb hidat próbálnak meg blokád alá venni a fideszes katatörvény ellen tiltakozók

Fotó: Ellenszel.hu

Korábban beszámoltunk róla, hogy megbénították a Margit híd forgalmát a fideszes katatörvény ellen tüntetők. A BKK szerint a 4-es és a 6-os villamos a Margit híd budai hídfője és az Oktogon között nem közlekedik, az M1-es és az M2-es metró igénybevételét ajánlják helyette. A 9-es autóbusz elterelve, az Árpád hídon közlekedik, nem érinti a Flórián tér és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat. A 26-os a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar és a Margit híd budai hídfője között nem jár.

Az Erzsébet hídnál is gyülekeznek

A Telex tudósítója szerint az Erzsébet hídon nagyjából harminc fő gyűlt össze délre, köztük több ételfutár és biciklis. A tüntetők két oldalról akarnák lezárni a hidat, de úgy látják, kevesen vannak ahhoz, hogy ennyien meglépjék ezt engedély nélkül, ezért most hivatalos tüntetést akarnak bejelenteni.

Pár perccel 12:30 előtt egy csoport tüntető felment az Erzsébet hídra, és ott elfoglalták a középső két sávot. A belső sávban egy rendőrautó is keresztbe állt. A szélső sávokat nem foglalták el, így ha lassan is, de halad a forgalom a hídon. Több elhaladó autó is dudált a tüntetőknek szolidaritásképp.

loading...