Milyen kéztisztítót és adagolót vegyünk a vállalkozásunkba?

Számos kéztisztítót és adagolót találunk ma már a piacon, így lehet, hogy nem is olyan egyszerű a döntés. De mégis milyet vásároljunk? Honnan érdemes megközelíteni a témát? Melyik lesz jó a mi vállalkozásunk számára? Lássuk!

Nagy a választék, és mind másra és másra jó

Minél szélesebb a paletta, annál nehezebb választani a számos kiváló tisztító hatással bíró tisztítószer közül. De az nem igazán segítség, hogy jól tisztít, mert ezt gyakorlatilag mindegyikre rá lehetne írni. Épp ezért érdemes más adatokat és információkat is megnézni az egyes termékekről. Ezek lesznek ugyanis a fő különbségek, melyek meghatározzák, hogy az adott termék számunkra megfelelő lesz-e vagy sem. Ilyen lehet a méret vagy hogy a tisztítószer tartalmaz-e oldószert. De fontos lehet az adagoló típusa is, mely higiéniai szempontból sem utolsó.

Ha pedig körvonalazódnak az elvárásaink, akkor az Alpha-Dent-Higiénia Kft. tisztítószerei és adagolói között bizonyára megtaláljuk, bármilyet is keresünk.

Tisztítószer típusok

Nézzük meg, hogy milyen típusú tisztítószereket különböztetünk meg. Alapvetően kettő közül választhatunk. Az egyik az oldószermentes, míg a másik meg van erősítve valamilyen oldószerrel.

A mentes típus is nagyon erős tisztító hatással bír. Így megbirkózik olyan szennyeződésekkel is, mint a kenőanyagok, gázolaj, cement, rozsda vagy épp a fékfolyadék. Ennek megfelelően kiválóan alkalmazható az autó-, építő- vagy fémfeldolgozó iparban.

Az oldószert is tartalmazó tisztítószerek még az ennél is makacsabb szennyeződésekkel is megbirkóznak: a kátránnyal, a lakkal és a festékekkel is. Kiváló választás garázsok, műhelyek vagy nyomdaiparban, festéssel és mázolással foglalkozók számára.

Itt érdemes még arra is figyelni, hogy mekkora kiszerelésben vásároljuk meg ezeket a szereket. Ha sűrűn használjuk, akkor mindenképp gondolkodjunk nagyobb változatban, hogy ne kelljen sűrűn foglalkoznunk a cseréjével.

Adagoló típusok

Alapvetően két típusa van: manuális és automata. Az utóbbi előnye, hogy egy érzékelőnek köszönhetően kerül adagolásra az épp optimális mennyiség. Ez pedig sokkal higiénikusabb megoldás, mint a nyomós változat, ugyanis nem kell az eszközhöz hozzáérni.

Ha sokan használják (valamint vírushelyzetben is), higiéniai szempontból sokat számíthat ez a megoldás. És persze a pazarlások visszaszorítása is könnyebb egy automata adagolóval, mert mindig csak egy adagot fog kinyomni.

Milyen kéztisztítót és adagolót vegyek?

Ha a fentieket végigvesszük, akkor már talán nem is olyan nehéz a választás. El kell döntenünk, hogy milyen típusú tisztítószert szeretnénk (oldószereset vagy menteset). Majd az adagoló típust kell kiválasztanunk (automata vagy manuális). Minél sűrűbben használjuk ezeket, annál nagyobb kiszerelés megvásárlására kell törekednünk. Ha ezekre figyelünk, és az igényeinknek megfelelően döntünk, akkor biztos jóra fogunk beruházni.

loading...