Miért válasszon papír kéztörlő helyett kézszárítót?

A közösségi mosdók felszerelésekor mindig felmerül a kérdés, hogy elektromos kézszárítót vagy papír kéztörlőt alkalmazzanak-e, melyik lehet a kedvezőbb megoldás. Napjaink vírushelyzetében azonban egyértelművé vált, hogy igenis nagy létjogosultsága van a hideg vagy meleg levegős, érintésmentes kézszárítóknak.

Irodák, vendéglátó egységek, közületek nyilvános mosdói esetében ma már alapvető elvárás valamilyen kézszárító. A megfelelő típus kiválasztásához mérlegelni kell az adott hely szükségleteit, továbbá egy sor lényeges szempontot, mint a felhasználók köre, a higiénia, a gyorsaság, a használat gyakorisága, az üzemeltetési költségek, a kényelem, az esztétika, a vandalizmus kockázata. 

Higiénia és kényelem

Egyes területeken, iparágakban, helyszíneken a maximális higiéniára való törekvés határozza meg a kézmosási protokollt, a kéztörlés alkalmazható módszerét. A STIEBEL ELTRON meleg levegős kézszárítói és nagy sebességű készülékei teljesítményük révén a piacon a leggyorsabb, leggazdaságosabb és leghigiénikusabb kézszárítók közé tartoznak.

Nagy forgalmú mosdókban különösen fontos tényező a kézszárítás gyorsasága, a folyamatos, 24 órás rendelkezésre állás, de döntő szempont lehet az is, hogy van-e megfelelő személyzet a papír kéztörlő cseréjéhez, a hulladék kezeléséhez, mint ahogy a környezetvédelmi szempontoknak való megfelelés is lényeges. 

A választást megkönnyíti, ha tisztában van a mai modern kézszárítók jellemzőivel, előnyeivel.

Az elektromos kézszárítók előnyei

Hatékonyság szempontjából a gyors és alacsony energiafelhasználású elektromos kézszárítók telepítése jelenti a legjobb megoldást a közösségi mosdóhelyiségekben.

A legújabb generációs kézszárítók 

  • Költséghatékony üzemeltetést tesznek lehetővé főként forgalmas helyeken.
  • Környezettudatosabb választást jelentenek, mivel az energiahatékony működés révén a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legkevesebb áram felhasználásával szárítják meg a kezeket.
  • Minimalizálják a hulladék termelődését.
  • Üzembiztos megoldást jelentenek, amennyiben elektromos áram rendelkezésre áll.
  • Vandálbiztos megoldást kínálnak a magasabb kockázatú helyiségekben. 

Milyen kézszárító típusok léteznek?

A hagyományos, régi típusú, forró levegőt fújó kézszárítókkal szemben a mai készülékek minimalizálják a balesetveszélyt, ezenfelül a nagy légáramnak köszönhetően nem elpárologtatják, hanem lefújják a vizet a kezekről, így villámgyors szárítást tesznek lehetővé. Ezáltal az üzemeltetési költségeket is kedvezően befolyásolják.

A meleg levegős készülékek gyengéden szárítják a kezet, halk üzemelésűek, higiénikusak, így elsősorban hotelek, éttermek mosdóiba javasoltak. 

A nagy sebességű kézszárítók a koncentrált légáramlás révén pillanatok alatt száraz kezeket eredményeznek, azonban zajosabbak a másik típusnál. 

Az optimális kézszárító kiválasztásakor számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy a készülék a megfelelő használatot biztosítsa.

loading...