A faktoring szerepe a szállítmányozásban

A szállítmányozás komoly kihívást jelent a benne résztvevő cégek számára, mivel ebben az iparágban bevett gyakorlat a hosszú fizetési határidőre történő számlázás, valamint a késve fizetés.

A fent vázolt sajátosságok következtében nemcsak a napi működési költségek fedezése jelenthet problémát, hanem a cég növekedése is lassulhat, leállhat. A likviditás megőrzése kulcsfontosságú a szállítmányozással foglalkozó cégek számára is a munkabérek, a gépjárművek lízingje, a telephely rezsiköltségeinek, valamint az üzemanyagköltségek fedezése miatt. De gátat szab új megbízások, fuvarok vállalásában is. Mi lehet a megoldás ebben a helyzetben? Erre kerestük a választ.

Megoldás a likvid tőke hiányára

A logisztikai iparágban elterjedt a halasztott fizetési határidejű, 30, 45, 60 vagy 90 napos számlázás, amely sok cég számára okoz napi működési problémákat. A faktorálás, a FlexiBill digitális faktoring nagy előnye, hogy a szállítmányozó cég akár már aznap is hozzájuthat a számla ellenértékének 90%-ához, nem kell kivárnia a hosszú fizetési határidőt.

A faktoring gyors, egyszerű és átlátható megoldást nyújt, általa biztosítható a vállalkozás likvid tőkéje a számlák és a működési költségek fedezésére. Nagy előnye még, hogy vállalkozói hitel helyett a saját pénzét használja a szállítmányozó vállalkozás. A faktorálás csökkenti az adminisztrációs terheket is azáltal, hogy a fizetési emlékeztetőkkel kapcsolatos ügyintézést a faktor intézi. 

Megoldás lehet-e a hitelfelvétel?

Bár a felmérések alapján már a szállítmányozók egész nagy hányada hallott már a faktoringról, jóval kevesebben éltek a lehetőséggel. A külső forrásból történő finanszírozás elterjedt módja a banki hitelezés, azonban nem minden speditőr cég számára alkalmas, illetve felesleges járulékos költségekkel jár, és hosszú időre újabb adósságba kényszerítheti az igénybevevő cégeket. 

A banki hitelfelvétel hosszadalmas és bonyolult procedúra, amelynél egyszerűbb és gyorsabb megoldást kínál akár induló és tőkeszegény vállalkozások számára is a faktorálás. 

Digitális faktoring a szállítmányozásban is

A digitális faktoring 100%-ban online intézhető, így ki sem kell mozdulnod az ügyintézés során. A teljes folyamat az igényfelméréstől az indikatív ajánlaton, vevőminősítésen, szerződéskötésen át a faktorálásig digitalizált, így irodád kényelméből végezheted személyes jelenlét nélkül.

A logisztikai iparágra jellemző hosszú fizetési határidők miatt felhalmozódó kintlévőségek likviditási nehézségeket okozhatnak a fuvarozók számára, amely a folyamatos működést veszélyeztetheti. A transzport faktoring a forgótőke finanszírozás gyors és egyszerű módja, amely által a speditőr cég 24 órán belül pénzéhez juthat, így fedezni tudja a felmerülő működési költségeket, valamint el tudja vállalni a következő fuvarokat.

A digitális faktoring lehetőséget teremt, hogy visszaszerezd az irányítást pénzügyeid felett, és a versenytársakat megelőzve iparágad élére törj, mindezt hitel helyett saját tőkéből.

loading...