Hogyan legyél tudatos vásárló?

Ha eddig nem is, most különösen fontos, hogy odafigyelj vásárlásaidra, és ne költekezz feleslegesen. Akárhol is szoktál vásárolni, online a webáruházakban vagy offline a boltokban, szaküzletekben, még okosabban és tudatosabban kell irányítani és nem engedni az impulzusvásárlásaidnak.

Régebben még sokszor tetten érhető volt, hogy egy adott bolt vagy áruház nem valós akciókkal próbálta magához csalogatni a vevőket. Ma már csak mosolygunk ezen, hiszen tudjuk, hogy ennek semmi értelme, az ilyen kereskedőnek nemhogy nem alakul ki törzsvásárlói ügyfélköre, de előbb vagy utóbb el fogja veszíteni az új vásárlóit is.

Listaírás fontossága

Nem újdonság a módszer, de sokan még mindig nem szoktak rá, hogy listát írjanak, amikor elindulnak vásárolni és ehhez mindenképpen tartsák magukat. Ha tisztában vagyunk vele, hogy mikre van szükség egy-egy étel elkészítéséhez, akkor az is könnyen kiderül, hogy mi hiányzik a konyhából vagy épp ellenkezőleg, melyik konyhai eszközt kell lecserélnünk.

A Bonus Shop háztartási kellékeinek kínálata révén át tudjuk felelősen gondolni, hogy melyik is az a termék, amely biztosan kell a főzéshez vagy sütéshez, illetve akár meglévő gépeinket lecserélhetjük egyre, amely több funkciót is ellát egymaga. Viszont fontos szempont az is, hogy ne essünk túlzásba, és ne vásároljunk be több mindent, csak azért, mert tetszik.

Olcsó húsnak híg a leve

Tartja a mondás, és sok esetben még mindig megállja a helyét ez a mondat. Igaz ugyan, hogy most már a legtöbb áruháznak vannak saját márkás termékei, és azok tényleg nagyon jó minőségűek, de mindegyik bolt esetében előfordul, hogy olyan terméket importál, amelyik silányabb minőségű.

Nagyon fontos az is, hogy figyelembe vegyük egy-egy áruház termékeit olyan szempontból, hogy az adott árucikk milyen minőséget képvisel, és inkább nyúljunk bele jobban a pénztárcánkba, mintsem, hogy olyan terméket vegyünk, amit aztán szinte azonnal ki kell dobni.

Amiből létezik nagyon drága árszínvonal, abból biztos van közép- vagy alsó árkategóriás termék is, igazítsuk ezt is a keretünkhöz, illetve igyekezzünk megtalálni a számunkra megfelelő ár-érték arányt.

Fontos a környezettudatosság!

Szerencsére egyre több család és háztartás figyel oda mindennapi cselekedeteire, hogy a fenntartható fejlődés és a lehető legkisebb ökológiai lábnyom elveit is figyelembe vegye. Ezt úgy tudod te is alkalmazni, ha egyrészt vásárlásaid során például a ruházati cikkekből, bútorokból lehetőleg használt termékeket vásárolsz, amiket vagy egy az egyben, vagy felújítás után tudsz tovább használni.

A másik, világszinten is égető probléma a növekvő műanyagból fakadó környezetszennyeződés. Ha vásárolsz, már csak ezért is kellene kevesebbet venned, hogy ne termelj annyi hulladékot magad körül! A sok üdítő helyett gyakrabban lehet vizet inni, és a pékárut, zöldségeket saját táskáidba pakold, ne a műanyag tasakokba.

További tippeket is találhatsz a Bonus Shop weboldalán annak kapcsán, hogy miként lehetsz tudatos vásárló, vagy böngészd felelősen a termékkategóriákat, vásárolj tervezetten!

loading...