Elege lett Orbánból egy nyugdíjasnak: „Sose voltam DK-s, de Önnek mondom: Gyurcsány jobb vót!”

Nyilt levél Orbán Viktornak! – címmel tette közzé bejegyzését a Facebookon Egresits Márta, akinek elege lett abból, hogy Orbánék tönkreteszik az ország népét.

A bejegyzést változtatás nélkül közöljük:

Miniszterelnök úr!

Már most hallom, látom az agymosottak hálálkodását a júliusi odavetett koncért.

Én nem tartozom közéjük és soha nem fogom megbocsájtani amit velem tett! Én ki merem mondani, hogy eddig sem kedveltem Önt, de mióta négy éve az első nyugdíjamat megkaptam, ez az érzés a gyülöletté fokozódott!

Akkor 43,5 évi ledolgozott idő után megállapítottak nekem 75.600.- Ft járadékot!

Hogy miért ennyit?

  • Mert Ön és társai előzőleg megváltoztatták a nyugdíjszámítás módját!
  • Mert Ön és társai ellopták a magánnyugdíjpénztárba befizetett pénzemet!
  • Mert aki két évvel előttem született, annak még gyermekenként beszámítottak egy év szolgálati időt, de tőlem már levonták azt a 6 éves GYES időszakot amikor a gyermekeimmel otthon voltam!

Nem én tehetek róla, hogy akkor még nem volt CSED és ĢYED, amiből járulékot vonnak!

Mert arról sem én tehetek, hogy ez a több millió minimálbéres országa, mert a cégek nem tudják a járulékot fizetni! Ha Ön elhiszi, hogy én könyvelőként, TB ügyintézőként minimálbért kerestem, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam!

Ön szerint az a nyugdíjas, aki nem tudja fenntartani magát, nem ér semmit! Én nagyon súlyos betegként tovább dolgoztam idén májusig. Közben mi történt? Megvonták a 0,5%-os emelést!

Tudja Ön, hogy miért lettem nagyon beteg? Mert a 43,5 év alatt egy napot sem voltam táppénzen, mert nem mehettem orvoshoz, mert kirúgtak volna a munkahelyemről!

Közben azért a kormány csöpögtetetett valamit és 2021 végére már 87.300.-Ft lett a járadékom! Kértem emelést, ami lehetett volna a törvény szerint 43 ezer Ft is, de Önök csupán 2.700 forintot ítéltek meg! Na, b@zd meg, ezzel elértétek azt, hogy semmilyen segélyre nem vagyok jogosult (eddig sosem igényeltem)!

Olvasom a nyugdíjszámítással kapcsolatos tervezeteket. Jóformán mindenkit érinteni fog aki előttem, vagy utánam született. 

Válaszolna arra a Miniszterelnök úr, hogy miért csak az 1954-ben születettek vannak útjában? Válaszolna arra, hogy ránk miért nem fognak vonatkozni a módosítások?

Önnel ellentétben nekem volt megtakarításom nem is kevés, de a kormánya által lezüllesztett egészségügy miatt nyugdíjazásom után kénytelen voltam privát orvosokra költeni, ha élni akartam! Ahhoz pedig, hogy legyen miből élnem most másodszor kellett eladnom a lakásom!!!

Miniszterelnök úr! Rajtam kívül még több millió ember él sokkal rosszabb helyzetben! Felhívnám a figyelmét, hogy ők is magyarok! Miniszterelnök úr! Kenje a hajára azt a könyöradományt, azt a kb. 28 ezer forintot, amit   a jövő hónapban fél évre nekem utalnak!

Megjegyzés: Nem vagyok sem tagja, sem szimpatizánsa egyetlen pártnak sem, sosem voltam DK-s, de Önnek akkor is üzenem, „Gyurcsány jobb vót'”.

loading...