A DK petíciót indít, hogy legyen 0%-os az alapvető élelmiszerek áfája

Kálmán Olga, a DK Árnyékkormányának frakciószóvivője.
Kép forrása: MTI

Mára minden magyar család számára világossá vált: nem tömeges bevándorlás okozta veszélyhelyzet vagy háborús veszélyhelyzet van Magyarországon, hanem inflációs veszélyhelyzet. Ezt a Fidesz idézte elő azzal, hogy mára tönkretette a magyar forintot, emiatt éri sokk az embereket minden bevásárlásnál – áll a DK közleményében.

A kormány ráadásul adót is szed az általa megdrágított élelmiszereken, és tartja a markát az áfáért még az alapvető élelmiszerek esetében is. 

A DK ezért petíciót indít, hogy a kormány törölje el az alapvető élelmiszerek áfáját: ez legyen 0% az év végéig, jövő évtől pedig véglegesen 5%!

A párt az alapvető élelmiszerek mellett ugyanezt követeli a

  • a munkahelyi étkezés,
  • a gyermekápolási termékek,
  • a női higiéniai termékek,
  • a napelemek és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítésének áfája esetében is.

A DK szerint elég volt abból, hogy az Orbán-kormány még pénzt is akar keresni azokon az alapvető élelmiszereken, amiket ő tett megfizethetetlenné és amik minden családnak nélkülözhetetlenek. Itt az ideje, hogy a kormány viselje a felelősséget, hogy inflációs veszélyhelyzetet okozott, mondjon le az általa megdrágított termékek áfájáról.

loading...