Óriási húzással pörkölt oda Orbán házi médiájának a Ryanair: így kell a hazug firkászokkal bánni

Csak Orbán mozgását figyeld! - ez az ember beteg
Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Tovább zajlik a háború az Orbán-kormány és a Ryanair között: Aki jegyet foglalna a fapados cég oldaláról, az a következő üzenetet látja a weboldal tetején, szúrta ki a 444.

Az angol nyelvű szöveg magyar fordítása:

Hamis állításokat közölt a Magyar Nemzet – A július 1. után utazó Ryainair-ügyfeleknek kevesebb, mint 3 százaléka döntött az út lemondása mellett

A „bővebben” linkre kattintva a következő, angol nyelvű szöveg fogad:

„A Magyar Nemzet állításai hamisak és nyilvánvaló kitalációk. A július 1. utáni utakra jegyet foglaló Ryanair-utasok kevesebb mint 3 százaléka döntött úgy, hogy él az út lemondásának lehetőségével, a jegy teljes árának visszatérítése mellett. Ezeket a helyeket most újra lefoglalhatják a magyar családok. Több mint 97 százalék döntött úgy, hogy kifizeti Nagy miniszter veszteséges légitársaságokra kivetett hamis és idióta „extraprofit-adóját”, ami az olyan magyar családok ezreinek fogja megdrágítani a Magyarországról és Magyarországra történő utazást, akik az olcsó repülés lehetőségével élve tudják látogatni a szerte Európában élő és dolgozó barátaikat és családtagjaikat. Nagy miniszternek bocsánatot kellene kérnie azoktól a magyar családoktól, akik az idióta adója miatt magasabb jegyárat fizethetnek.”

A Ryanair ezzel arra a múlt csütörtöki Magyar Nemzet-cikkre reagál, amiben a kormánylap forrás megjelölése nélkül azt állította, hog az utasok tömegesen mondják le a Ryanairnél a magyar kormány extraprofitadója miatt visszamenőleg is megemelt jegyárakat. A lap szerint a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát a csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérték az eredeti árat. 

Erre válaszul a cég azt reagálta, amit később a weboldalára is kiírt, miszerint a valós arány 3 százalék, vagyis a kormányújságban írtak mindössze egy huszada.

loading...