A pénteket sem ússza meg az ország felhőszakadás nélkül – itt szakadhat le az ég

Zivatar, felhőszakadás, vihar
Kép forrása: MTI

Szerdához és csütörtökhöz hasonlóan pénteken is zivatarok és erős széllökések várhatóak Magyarországon – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Az időjárás megtévesztő lehet, mert az ország nagy részében sütni fog a nap, de nyugatról keletre megint áthalad egy zivatarhullám az országon, több helyen várható felhőszakadás. Alább a pénteki időjárásról.

Csütörtökön az ország több pontján is heves esőzések voltak:

Budán szügyig gázoltak az autók az esővízben, Nagymarosnál sárlavina zúdult a vasúti sínekre. Pécsen pincék áztak be, Vásárosdombónál hihetetlen mennyiségű csapadék hullott péntek reggelig.

A mai felhőszakadás

Az Időkép előrejelzése szerint is rövid szünet után ismét számolni kell zivatarokkal és erős, viharos széllel. Pénteken délelőtt elsősorban a Dunántúlon, délután az ország közepén, estefelé pedig már Kelet-Magyarországon várhatóak a legnagyobb záporok, felhőszakadás. Az esőzést több helyen heves szél is kísérheti.

Felhőszakadás veszélye miatt péntekre 9 megyére (Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Tolna) adtak ki citromsárga figyelmeztetést. Zivatar veszélye miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, szél miatt szintén citromsárga figyelmezetést adtak ki (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala).

Az egyik legdurvább videót több már több mint egymillióan látták a pécsi vihar után:

loading...