Elsírta magát egy idős néni a pénztárnál: egy marék töpörtyű és egy kis darab zsírszalonna több mint ezer forintba került

Töpörtyű és szalonna drágán

Pécsi olvasónk, Andrea küldte az alábbi olvasói levelet az Ellenszélnek, amelyben leírja idős édesanyja vásárlási „élményét.” A 78 éves hölgy elsírta magát a pénztárnál, amikor meglátta, mennyibe került egy marék töpörtyű és egy kis csemegeszalonna.

Miközben Orbán és kormánya arról beszél, hogy az árakat megfékezik, a gazdasági teljesítményünk Európában is irigylésre méltó, addig a jól keresőknek is luxuscikknek számít egy kis töpörtyű megvásárlása, és kétszer is meggondolják, hogy vegyenek-e belőle. Így van ez sok más megdrágult árucikk esetében is.

Mindeközben a bérek és a nyugdíjak nem tudtak felzárkózni az iszonyatos áremelkedéshez. Andrea levele mindent elmond a jelenlegi helyzetről, íme:

A levél szövege:

„Tisztelt Ellenszél,

Ha lehozzák megköszönöm!! Anyukám 78 éves, az egész életét végig dolgozta. A nyugdíjából alig tud megélni ahogy sokan mások is. Ma meglátogattuk és elmesélte, hogy nemrég jött haza a szupermarketből, és a vásárlása után elsírta magát az eladó szeme láttára. Megkívánta szegény anyukám a töpörtyűt, kért egy marokkal!!! és mellé egy pici darab zsírszalonnát a húspultból.Nem figyelte az árát, csak a pénztárnál látta, hogy csak ez a kettő több mint ezer forintba került!!! A töpörtyű és a szalonna!

Ezek a befagyasztott árak?? Ezzel akar minket az Orbán meg a fidesz kábítani? Azt hiszik, hogy nem járunk mi a boltba? Pécsiek vagyunk azt sem lehet mondani hogy drága helyen vásárolunk, nagyvárosban meg lehet találni a legolcsóbbat. ha ez a legolcsóbb akkor milyen a drága??

Mit együnk, amiből még kijövünk? Falat??

Lefényképeztem a címkét. Köszönöm, ha kiteszik!

Andrea”

Töpörtyű és szalonna drágán

Szomorú, hogy sokaknak már a nagybevásárlás is egy távoli emlék marad, mert nem tudnak kijönni a fizetésükből/nyugdíjukból, így nélkülözniük kell. A kormány pedig egy hatalmas devizahitelt kényszerített az országra. Szép jövőkép. A fideszesek uraknak biztos az, a magyaroknak aligha.

Ez a rekordinfláció, amit mindannyian elszenvedünk nem kizárólag a világban zajló folyamatok miatt van. Ha az elmúlt években nem lopnak el mindent, és nem dömperrel hordják ki a pénzt, akkor nem fájna ennyire a drágulás.

Ajánljuk figyelmedbe az alábbi cikket is:

Lerántjuk a leplet a 12 ezer forintos cseresznyéről: valóban ennyibe került, mutatjuk, miért

loading...