Ezt kellene tenni az iszonyú drágulás ellen: mutatjuk a DK konkrét intézkedési javaslatait

DK - Dávid Ferenc
Kép forrása: ATV

Rekordméretű infláció sújtja a magyarokat, a drágaság nem kíméli a nyugdíjasokat sem. Eddig a nyugdíjas inflációs kosár áremelkedése némileg kisebb volt, mint az átlagos infláció, végül májusra 10,7 százalék lett a nyugdíjas infláció is, és a nyugdíjasok által leginkább vásárolt élelmiszerek, gyógyszerek árának emelkedése sem állt meg – írja közleményében a DK országgyűlési képviselője, a Gazdasági bizottság alelnöke, dr. Dávid Ferenc.

Hiába a kormány félrebeszélése, az idősek napról napra nehezebben élnek, mert érdemi nyugdíjemelés helyett kampányszerűen osztogatott pénzekkel próbálta a kormány betapasztani a réseket.

„A DK ámítás helyett valódi intézkedéseket követel! Ezért javasoltuk korábban az országgyűlésben, hogy

  • a kormány juttasson egyszeri, minimum 100 000 forint támogatást az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak.
  • Ezen felül év végéig csökkentsék ideiglenesen 0%-ra,
  • 2023. január 1-től pedig 5%-ra az ÁFA-t az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítése esetében.
  • Csökkentsék továbbá a felére az üzemanyagokon lévő jövedéki adót 75 dolláros világpiaci kőolajár felett, a fűtőanyagok jövedéki adója pedig év végéig legyen 0%.

Ezek valódi megoldások lennének, nem csupán a nyugdíjasok, hanem minden magyar ember számára, a törvénytelen kormány azonban szemmel láthatóan nem akar ezzel érdemben foglalkozni” – zárja sorait Dávid Ferenc.

Olvasd el ezt az Ellenszélcikket is:

Dobrev Klára beszédet intézett az EP-hez: A klímaharc nem hárítható át az emberekre!

loading...