Újabb DK-s önkormányzat kapott rangos elismerést: Óbudának ítélték a klímabarát kerület díját

A DK-s Kiss László vezette Óbuda-Békásmegyer önkormányzata nyerte el idén a klímabarát kerület díját – A harmadik kerületben teszik a legtöbbet a környezet védelméért – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Komoly elismerésben részesült Óbuda-Békásmegyer önkormányzata, ugyanis a Klímabarát Települések Szövetségének pályázatán a harmadik kerület nyerte el a budapesti kerületek között elsőként a klímabarát kerület díját.

A Demokratikus Koalíció nagy szeretettel gratulál minden óbudai polgárnak, a kerület vezetésének és természetesen Kiss László polgármesternek is, aki az elmúlt két és fél évben nap mint nap dolgozott egy élhetőbb, zöldebb, fenntarthatóbb városrészért. Ennek jegyében korszerűsíti a kerület a szociális bérlakásait, bővíti folyamatosan a zöldterületeket, biztosít térítésmentesen zöldhulladékgyűjtő zsákokat a helyi lakosoknak. Az óbudaiak és békásmegyeriek példája bizonyítja, hogyan lehet közösen tenni a környezetünk megőrzéséért, hogyan lehet hatékonyan küzdeni a klímaváltozás ellen a saját közösségeinkben – írja a párt sajtóirodája.

A közelmúltban más elismerésben is részesült DK-s vezetésű önkormányzat. Dr. László Imre polgármestersége alatt a XI. kerületet választották a legátláthatóbb városrésznek Magyarországon.

loading...