Itt a nyár, dübörög a klímaszezon!

Nagyon sokan vagyunk, akik halogatjuk a klíma beszerelését, s ennek több oka is van. Az egyik értelemszerűen annak környezetvédelemmel szemben álló státusza, míg a másik, hogy sok egészségre káros hatást is tulajdonítunk neki.

Mindezek ellenére is egyre többen kérik a klímaberendezések beszerelését otthonukba. Vajon igazuk van, vagy tévednek? Tarts velünk, és dönts legjobb belátásod szerint!

Jó vagy rossz?

Attól függ, honnan nézzük, ez pedig az élet legtöbb dolgára igaz. A helyzet az, hogy számolnunk kell az egyre forróbb nyarakkal, így a Solarzone klímatelepítési szolgáltatása több mint üdítő lehet számunkra.

A nyarak ugyanis egyre forróbbá válnak, s az csak egy tényező, hogy a nagy melegben dekoncentráltabbak vagy fáradékonyabbak vagyunk, hiszen a hőség igen komoly veszélyeztető tényező az egészség szempontjából, ahogy arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a csecsemők, kisgyerekek, illetve az idősek a legveszélyeztetebbek ebből a szempontból, pont azok a rétegek, akikre mindennél jobban szeretnénk vigyázni, akik mindennél fontosabbak számunkra.

A klímaberendezés üzemeltetése is lehet költséghatékony és környezetbarát megoldás, amennyiben például napelemes rendszer segítségével tudjuk biztosítani az áramellátását ahelyett, hogy a közös energiaigényt növelnénk még tovább vele. Természetesen minél komplexebben gondolkodunk, annál nagyobb költségekre számíthatunk, de ne feledkezzünk meg arról, hogy előremutató és hosszú távú befektetésekről beszélünk, amelyek képesek visszahozni az árukat.

Hogyan zajlik a megrendelés?

A legelső feladat a helyszín felmérése, csak ezután következhetnek a konkrétumok. Az árajánlatot meg kell előznie a tervezésnek, amely során figyelembe kell venni az ingatlan kialakítását, valamint azon helyiségek méretét, beleértve a belmagasságot is, nem csupán a négyzetmétert, amelyeket hatékonyan le szeretnénk hűteni. Azért fontos mindez, mert egy, a helyiségre méretezett gép tudja csak azt az eredményt hozni, amelyet elvárunk tőle, márpedig nem mindegy, hogy egy 8-10 négyzetméteres hálóról vagy egy 40 négyzetméteres amerikai konyhás nappaliról van szó, azaz mekkora területen kell a készüléknek hatékony hűtést eredményeznie.

A beszerelés, üzembe helyezés csak ezután következhet

Egy átlagos ingatlan esetében akár egyetlen nap alatt felszerelhetőek a megrendelt rendszerek, amelyek ezután azon nyomban üzembe is helyezhetők. Fontos előzetesen arra is kitérni, hogy milyen formában valósul meg az egyes berendezések energiaellátása, hogy hova kerüljenek a kültéri egységek, s hogyan történik a megkerülhetetlen vízelvezetés.

Nagyobb hangzavarra ugyan nem kell számítani, de némi fúrásra igen, esetleg a szomszédság értesítése emiatt nem felesleges, hogy megőrizhessük velük a jó viszonyt. 

Végezetül a klíma beszerelését végző szakember ellenőrzi és meg is mutatja a klímaberendezés működését, valamint hasznos tanácsokkal látja el a megrendelőt.

loading...