Putyin vérontásra készül Lengyelországban: „Nácitlanítást” javasol az alsóház

Elfogatóparancsot adtak ki az ország leggyűlöltebb embere ellen

Amikor azt hisszük, hogy már az oroszok kifogytak a tartalékaikból, és Ukrajna hősiesen ellenáll, Putyin parlamentje a NATO-tag Lengyelországot is háborúval fenyegeti meg.

Az Állami Duma, az orosz parlament alsóháza azt javasolja, vegyék fel Lengyelországot is a „nácitlanításra” szoruló országok listájára. A hír az orosz állami hírügynökség, a RIA Novosztyi oldalán jelent meg.

Ezt a kifejezést az orosz vezetés alkotta, az állami propaganda megpróbálja elérni, hogy ne egy független ország ellen indított lerohanást lásson a társadalom, hanem „nácik” elleni hősies harcot. A nácitlanítás tehát egyenlő a vérontással.

A lengyel vezetés kijelentései Oroszországról, „mint rákos daganatról” és az Ukrajnának nyújtott kártérítésekről arra késztetik az Oroszországi Föderációt, hogy felvegye a nácitlanításra szoruló országok sorába – mondta Oleg Morozov, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke.

Ha ezt megszavazzák, az annyit tesz, hogy Oroszország háborút indít Lengyelországgal szemben, így a NATO-val szemben is…

loading...